Bekmørkt fylkesderby

En blytung visit til Release Arena endte med få lyspunkter.

Paco og hans mannskap kom med flere endringer fra forrige kamp i eliteserien, inn i startelleveren kom Bork Bang-Kittilsen og Ole Erik Midtskogen. Henvist til benken var Espen Ruud og Filip Jørgensen til møte mot fylkesnaboen. Været kunne ingen si noe på, Release arena badet i sol og alt lå til rette for en strålende fotballkamp.

Det er hjemmelaget som rører på seg først, et par minutter inn er det Danilo Al-Saed som dribler seg innover på venstresiden og får avfyrt et skudd fra 18 meter. Skuddet har Leo Wahlstedt full kontroll på og redder fint.  Akkurat samme oppskrift kommer hjemmelaget med etter 10 minutter spilt, Al-Saed dribler seg innover og skyter. Denne gangen kommer det et skjult skudd i nærmeste som Wahlstedt ikke ser før det er for sent. Dermed står det 1-0 til Sandefjord tidlig.

De første 20 minuttene er preget stort av at dette er et underlag med varierende kvalitet, ballen humper og spretter litt her og der. Ingen av lagene klarer å etablere et ordentlig spill som flyter, det blir mye nesten begge veier.  Ikke før vi nærmer oss pause kommer Odd på et godt angrep, Leonard Owusu tar steget frem og finner Midtskogen med en fin pasning på venstresiden av 16-meteren. Spissen drar til og skuddet smeller i nettveggen, nærmere enn det kommer ikke de sorte og hvite før pause. 1-0 blir stående på måltavlen når dommer Mohammad Usman Aslam blåser etter de første 45.

2. omgang starter som den første, lite spill og lange baller langs sidene. Etter 6 minutters spill i 2. omgang kommer det et hjørnespark fra hjemmelaget, etter litt klabb og babb i feltet får Gilbert Koomson tuppet ballen fra 5 meters hold. Ballen sniker seg under Wahlstedt og dobling av ledelse til Sandefjord. Etter scoringen gjør Paco grep, inn kommer Faniel Tewelde og Filip Jørgensen mens ut går Bork Bang-Kittilsen og Milan Jevtovic. Rett etter byttene skal det vondt bli til verre, Koomson kommer langs høyresiden og får slått et hardt innlegg bak forsvaret til Odd. Ballen seiler gjennom feltet og i beina til Steffen Hagen som ikke får gjort annet enn å sette ballen i eget mål, dermed står det plutselig 3-0.

Reduseringen er centimeter unna når Solomon Owusu slår en fantastisk ball gjennom forsvaret til banens kjappeste mann, Dennis Gjengaar treffer dessverre bare stolpen i duellen mot Sandefjord sin sisteskanse.  Der Odd sliter med å konvertere sjansene sine, er idag Sandefjord ekstremt effektive. Gilbert Koomson kommer igjen rundt på høyresiden, slår ballen fint 45 grader til Danilo Al-Saed som blir tomålsscorer. 4-0.

Med litt over 20 minutter igjen å spille gjør Paco enda noen endringer, ut går Diogo Tomas og Ole Erik Midtskogen. Inn kommer Sondre Solholm Johansen og en mann vi ikke har sett på en liten stund, Mikael Ingebrigtsen, som er tilbake etter et brudd i hånden. Et lite lyspunkt kommer når det er spilt 80 minutter, Casper Glenna Andersen som debuterte og skrev seg inn på målprotokollen mot Notodden i cupen. Han får sine første minutter i eliteserien på tampen av en ellers så bekmørk ettermiddag.  Skulle man ikke tro, så kommer det flere lyspunkter. Faniel Tewelde får ballen i fin posisjon utenfor 16 meteren, da tar unggutten like gjerne å curler ballen i lengste hjørnet for sitt første eliteseriemål. Det blir med et trøstemålet og kampen ender med en 4-1 seier til Sandefjord.

Vi takker alle som møtte opp på Release Arena.

Neste hjemmekamp er tiden for å reise seg i eliteserien, neste søndag er det Molde som kommer på besøk.