Bekmørkt i Bodø

Odd fikk en drømmestart på kampen med scoring etter 50 sekunder, men derfra og inn var det dystert.

Jan Frode Nornes gjorde ingen endringer på laget til toppkampen mot Glimt, kanskje ikke så rart det gitt at Mjøndalen ble slått 6-1 sist Odd spilte.

Allerede før minuttet var spilt fikk vi kampens første scoring, og det var en danske som satte ballen i mål. De fleste hadde nok da trodd at det skulle være Zinckernagel, men det var vår danske som gjorde det. Rashani tok med seg ballen innover i boksen, men Berg avverget situasjonen i første omgang. Han touchet ballen videre til Lunding som hadde tatt løpet inn i boksen, og iskaldt satte han ballen i mål bak en sjanseløs Haikin.

Bodø/Glimt våknet opp etter sjokkstarten, og spilte Odd lave. Først fikk Boniface en mulighet på hodet, og like etter testet han skuddfoten. Begge forsøkene gikk like utenfor målet til Sondre Rossbach.

Glimt svarte etter 15 minutter på corner. Rossbach og Bakenga gikk i samme duell, og ballen endte dessverre opp i eget nett. Kampen roet seg etter Glimt sin scoring, og Odd fikk litt kontroll igjen etter å ha blitt løpt mye imellom i åpningen.

Vondt ble til verre etter 25 minutter. Zinckernagel ble tatt i feltet, men dommeren dømte fordel og Boniface kom alene med keeper. Rossbach reddet skuddet fra Boniface, men dommeren dro situasjonen tilbake og dømte straffespark. Jens Petter Hauge var iskald og trillet ballen rolig til høyre, mens Rossbach gikk motsatt vei.

Glimt har enda ikke tapt poeng på hjemmebane i år, og etter 32 minutter fikk vi se litt av grunnen til det. Et aggressivt press førte til at de vant ballen høyt i banen og kom fem mot tre. Zinckernagel triller ut til venstre hvor Hauge kom i full fart. Han trillet videre på tverrs hvor Saltnes enkelt kunne bredsiden ballen i åpent mål.

Vi spilte oss mer inn i kampen, men Glimt skapte fortsatt muligheter på kontringer, og det ble skummelt hver eneste gang de var over midten. Etter 40 minutter fikk Boniface straffe etter at Ruud var for sent ute i en takling. Igjen var det JP Hauge som stilte seg opp, men denne gang reddet Rossbach forsøket. Hans tredje strafferedning på like mange kamper. Steffen Hagen fortjener også pluss i boka etter at han reddet returen på streken etter en strålende sklitakling.

Straffemissen satte ikke stopper for Hauge, som minuttet etter satte ballen i mål på nytt. Han ble spilt fri på høyre, og dunket ballen i kassa bak Rossbach. Noen få lyspunkter, men generelt en svak omgang man må glemme så fort som mulig.

Andre omgang startet bra, men som i den første så tok Glimt helt over, og fortsatte målshowet. Først scoret de 5-1 etter en corner hvor Moe headet ned til Boniface som satte ballen i mål gjennom beina til Rossbach.

6-1 kom minutter senere. Denne gangen var det Boniface som var servitør. Han spilte ut til Saltnes på venstre, som satte ballen enkelt i lengste.

Nornes gjorde et par bytter etter det sjette baklengsmålet. Inn til sin debut kom Robin Simovic for Bakenga, og bursdagsbarnet Fredrik Nordkvelle kom på for Kaasa.

Det hjalp ikke voldsomt, for Glimt fortsatte å kjøre på slik de har gjort i hele år. Hauge trodde han hadde scoret hattrick da han satte ballen forbi Rossbach og ballen var en 20-30 cm unna å passere streken, men der kom innbytter Sveen skliende og satte ballen i mål. Han var i offside, og dermed ble scoringen avblåst.

Kampen ebbet veldig ut etter den situasjonen, og Glimt byttet mye. Rossbach fikk likevel vist seg frem etter 77 minutter når Zinckernagel dro seg innover og avsluttet mot lengste. En sterk reaksjonsredning fra keeperen. Det ble også kampens siste målsjanse.

En blytung aften, men heldigvis kan det revansjeres allerede til helgen. Da kommer Stabæk på besøk til Skien.