Berget plassen etter dramatisk avslutning

Odd er å se i PostNord-ligaen også neste sesong etter en høydramatisk avslutning i Skien!

ODD 2 startet slik: Viljar Myhra, Kevin Johnsen, Odin Bjørtuft, Andreas Nordvik, Vegard Kongsro, Marius Larsen, Bjørn Mæland, Fredrik Nordkvelle, Joakim Jahnsen, Tobias Lauritsen, Filip Delaveris.

NYBERGSUND startet slik: Lars Jendal, Semming Nygård, Eino Puri, Awat Peyghambernejad,Sofiane Dia, Kristian Bråtebæk, Mathias Laudal, Isak Løvlund, Fabrizio Tambucho, Andreas Hellum, Ådne Midtskogen

Vi skriver snart novembermåned, og den spennende avslutningen i PostNord-ligaen sto for døren. Odd 2 klarte ikke å sikre seg fornyet billett i forrige runde, da de måtte se seg slått av Elverum. Dette førte til at vi fikk en ordentlig nedrykksduell på Skagerak Arena lørdag formiddag. Nybergsund stod med 20 poeng, mens Odd kunne skilte med 21 poeng, før innbyrdes oppgjør. Målforskjellen talte Odds vei. Et uavgjortresultat ville derfor gå Odd til gode.

Alle gode ting er 4
Nybergsund yppet litt innledningsvis, men uten å få til det helt store. Odd tok mer over kampen, og både Marius Larsen og Tobias Lauritsen var hyppig involvert i det offensive. Tobias Lauritsen hadde 3 gode muligheter (stort sett regissert av Marius Larsen), men avslutningene gikk i stolpen, over mål og på keeper. Etter et drøyt kvarter ble Marius Larsen felt i 16-meteren, og dommeren var nådeløs; straffe til Odd. Lars Jendal slengte seg riktig vei, men straffen til Tobias Lauritsen gikk likevel i mål! 1-0 til stor glede blant publikum.

Lauritsen feirer straffe målet sitt. Foto: Hans Eivind Øygarden
Lauritsen feirer straffe målet sitt. Foto: Hans Eivind Øygarden

Filip Delaveris melde seg etter hvert på, og holdt på å gjøre livet surere for Nybergsund. Spesielt en avslutning etter en drøy halvtime satte en støkk i bortelaget. Delaveris fyrte av et skudd som gjorde at Jendal i Nybergsund-målet, måtte ut i full strekk. Bortelaget slapp med skrekken, og tok seg opp spillemessig før pause. Odd kunne imidlertid gå inn til pause med et glimrende utgangspunkt.

2. omgang
2. omgangen i den spennende sistekampen var preget av en stillingskrig. Det var få sjanser den første halvtimen av omgangen. Odd lå godt defensivt og gjorde det vanskelig for Nybergsund, som etter hvert måtte kaste flere i angrep. Etter timen var passert var gjestene centimetere unna å utlikne, men stolpen var i veien.

Både Marius Larsen og Filip Delaveris hadde muligheten til å punktere kampen, men avslutningene gikk like utenfor. I stedet er det bortelaget som får satt ballen i nettmaskene. Fabrizio Tambucho fyrer av fra distanse, og litt ut av ingenting står det 1-1 på stadion, og det ble full dramatikk! En scoring til, til bortelaget, ville sørget for at Odds andrelag ble sendt ned. Situasjonen var enkel, men likevel så vanskelig.

Nybergsund kjørte på i sluttminuttene og hele stadion var fylt med lynhurtig og pulserende hjertebank. Innbytter Markus Sjøstrøm fikk en kjempemulighet til å sende Odd opp i 2-1, men unggutten klarte ikke å utnytte muligheten. Det gjorde heldigvis ingenting ettersom sluttresultatet ble 1-1. Odd har berget plassen på målforskjell etter en dramatisk avslutning i Skien.

Annonse fra Eliteserien: