Bittert overtidstap

Det så lenge ut til at Odd skulle få med seg et viktig poeng fra Intility Arena, men på overtid scoret hjemmelaget

Nok engang var det Odd som skulle avslutte runden, denne gangen gikk turen til Intility Arena for å møte Vålerenga. Blåtrøyene sin sesong har gått litt opp og ned, men på hjemmebane har bohemene vært solide. Odds lagoppstilling bar ikke preg av noen overraskelser. Laget var som det pleier, der Jone Samuelsen tok plassen på midtbanen sammen med Vebjørn Hoff og Fredrik Oldrup Jensen.

Det var Odd som startet best på kunstgresset i Oslo. Etter drøye 6 minutter vartet Odd opp med et angrep i ekte 4-3-3-ånd. Etter trilling av ball og bearbeiding i bakre rekker, påfulgt av motsatte bevegelser, stormet Hoff imellom stopper og back. Hoff kom seg ned til dødlinja før han presist la ballen inn i boksen til Svendsen. Svendsen sin avslutning var god, og kanten fikk godt treff, men skuddet gikk like utenfor stolpen.

Annullert scoring
Etter hvert som minuttene gikk tok hjemmelaget mer over. Uten å skape gode nok sjanser til å få hull på byllen, vel og merke. Etter i underkant av 20 min satte imidlertid «Enga» ballen i mål. Etter en godt slått dødball stanget Matthias Vilhjalmsson ballen i mål, men dommer, Sigurd Kringstad, avblåste målet grunnet offside.

Foruten Bård Finne sin avslutning like utenfor, var det ikke mange ganger Oddehjertet ble satt på prøve. Steffen Hagen spilte en historisk kamp, med 424 kamper for Odd er han den mestspillende «oddærn» gjennom tidene! 2.omgang fortsatte i samme spor som 1.omgang, det tok litt tid før lagene turte å sende folk i angrep.

Det virket som begge lagene respekterte nivået, og det hele ble en stillingskrig preget av mange små brudd i spillet. Noe som gjorde at kampen aldri fikk flyt til å bli en publikumsseverdighet. I likhet med 1.omgang tok Vålerenga over etter hvert. De slet med å gjøre det spillemessige overtaket om til gode sjanser, og Odd forsvarte seg godt.

Overtidsmål
Fagermo prøvde å kopiere suksessen fra Viking-kampen, ved å bytte innpå Markus Kaasa. Sett bort ifra et par lekre involveringer, var det heller lite å hente fra det. På tampen av kampen gikk Juarez ned i bakken i Odds 16-meter, som følge av at han løp i Ruud. Helt på slutten scoret Dønnum som følge av et hjørnespark. Dønnum stod på bakerste stolpe og ventet på ball. Innbytteren fyrte av et skudd, som gikk via en altoppofrende Fredrik Oldrup Jensen - og i mål. 1-0. En utrolig bitter avslutning som resulterer i årets første tap.

 

Annonse fra Eliteserien: