Bittert tap

Odd tok ledelsen borte mot Ranheim, men så fikk Ranheim gjøre som de ville.

Søndag kveld var sceneteppet igjen dratt til side for Odd i Eliteserien - og denne gang gikk turen til Trondheim, nærmere bestemt Ranheim. Det nyopprykkede laget har som kjent gjort sakene sine meget bra innledningsvis i denne sesongen. Før kampen hadde Ranheim 1 poeng mer enn Odd, etter kampen var forspranget blitt større.Odd startet friskt mot blåtrøyene på EXTRA Arena. Allerede 4 minutter ut i kampen kunne, og burde, Odd leda. En herlig ”crosser” til Espen Ruud som var med fremover. Ruud la inn til Børven, som fra 3-4 meter bommet ballen på åpent mål. Rashani kunne ryddet opp for Børven, men ballen kom antageligvis for brått på.

Jubel både på banen og tribunen etter at Odd tok ledelsen 1-0 i eliteseriekampen mellom Ranheim og Odd på Extra Arena i Trondheim.Foto: Ned Alley / NTB scanpix
Jubel både på banen og tribunen etter at Odd tok ledelsen 1-0 i eliteseriekampen mellom Ranheim og Odd på Extra Arena i Trondheim.Foto: Ned Alley / NTB scanpixMen, Børven får rettet opp noen minutter senere. Rashani prøvde å finne Børven i boksen, innlegget gikk litt vel langt bak i feltet, men sistnevnte viser god teknikk da han omsider fikk kontroll på ballen, og la ut til Martin Broberg på 20-25 meter. Svensken beregnet spretten perfekt da han på en berøring avsluttet rett i mål, utagbart for Barli i Ranheim-buret.

”Comeback”
Odd så ut til å ha spilt en bunnsolid omgang, men mot slutten av omgangen fikk Ranheim snudd kampen på 4 minutter. Reduseringa er av det ”katalanske” slaget. Ranheim vartet opp med korte, lekre kombinasjoner, før Tønne fintet skudd og la inn til blåtrøyenes toppscorer, Mads Reginiussen. Han satt ballen enkelt i mål da samtlige av Odds spillere sendte inn en statistsøknad.
4 minutter senere scoret Ranheim igjen. Det hele startet med et brudd på midten, Ranheim snappet ballen opp og ballen ble rullet ut til Tønne. Tønne la inn til spiss Karlsen, men han hadde ikke spisset inn satsøyeblikket nok. Ballen gikk over Karlsen, men der dukket rutinerte Øyvind Storflor opp. Storflor sendte ballen i mellom beina på Rossbach, og dermed var det 2-1, favør vertene.

2. omgang
”Vi spiller bra, men forsvarer oss elendig”, svarte kaptein Hagen på spørsmålet om hva han syntes om de siste 5-10 minuttene av omgangen. For Odd handlet det om å forsøke på et tidlig mål, og helt i starten av 2.omgang ble det dramatikk. Børven satte ballen i nettet, men målet ble vinket for offside. Det kan ha sett ut som det var en Ranheim-spiller som spilte ballen til Børven, og hvis det var tilfelle, burde scoringen vært godkjent.

Odd skapte ikke mye i 2.omgang, men Birk Risa hadde en gigantisk mulighet godt ut i 2.omgang. Rashani stusset ballen videre i feltet, den ble for spontan for Birk Risa, som headet ballen utenfor.

I kjølevannet av en relativt dårlig Ranheim-corner får Reginiussen til slutt ballen i Odds 16-meter. Toppscoreren til Ranheim sitter inne med farlige avslutningsferdigheter. Når ingen Odd-spillere går i presset tidlig nok, kan toppscoreren se skuddet sitt gå i mål via en Odd-spiller, umulig for Rossbach. Slik ble 3-1 et faktum. Odds gode start ble raskt glemt i Ranheim – nå gjelder det å forberede seg til fotballens nasjonaldag 16.Mai. Da blir det nabolagkamp mot Sandefjord.

Annonse fra Eliteserien: