Blytung 16. mai-fest

På fotballens festdag gjestet Haugesund Skagerak arena. En skikkelig festdag endte med et skuffende tap

Mye publikum og strålende vær gjorde utgangspunktet før kampen godt, men det ble ikke den kampen vi hadde sett for oss. Etter bare 8 minutters spill, slo Christos Zafeiris for bortelaget et innlegg fra 20 meter på høyre siden inn til Søren Reese. Den danske midtstopperen var sterkest i luftrommet og headet ballen pent over Leo, til 0-1 for gjestene.

8 minutter senere doblet bortelaget ledelsen. Mads Sande ble spilt gjennom og satte ballen til venstre for Leo med innsiden av foten, til 0-2 for gjestene.

Etter 26 minutters spill kom Milan Jevtovic til en god mulighet. Etter fint veggspill med Josef Baccay fikk Jevtovic tråklet seg inn Haugesund-feltet og fyrt av et skudd, men HFK-keeper Egil Selvik slengte seg ned i nærmeste hjørnet og fikk slått ut til corner.

34 minutter var spilt da vi kom til vår største sjanse i 1. omgang. Espen Ruud headet et innlegg inn til Filip Jørgensen som flikket videre med hodet mot mål. Der sto Mikael Ingebrigtsen som fikk avsluttet på halv-volley fra 5 meter, men dessverre rett i klypene på Selvik.

I en omgang med mye ballbesittelse og et par store muligheter for Odd, så var det gjestene som gikk fornøyd inn til pause med 0-2 ledelse. Det var også bortelaget som fikk mest å smile for etter hvilen.

Etter 5 minutter ut i den 2. omgangen kom Haugesund på en kontring. Aleksander Søderlund slo en langpasning til Alioune Ndour, som skjøt på halvspretten og i mål, til 0-3.

Mindre enn 3 minutter senere kom Aleksander Søderlund alene gjennom etter å ha blitt frispilt av Zafeiris. Søderlund rundet Leo og satte inn 0-4 for bortelaget.

Resultatet sto seg kampen ut og det endte med skuffende 0-4 og tap for Odd.

Neste kamp spilles torsdag klokken 1800 og da venter Hei borte i cupen. Deretter venter Jerv borte 22. mai før Sandefjord kommer på besøk til Skagerak arena onsdag 25. mai klokken 1800.