Bortetap for Odd 2

Odd 2 tapte 1-0 borte mot Mjølner.

ODD 2 startet slik: Egil Selvik, Vahid Amarkhel, Magnus Fløholm, Bjørn Mæland, Eirik Asante, Andre Södlund, Eivind Willumsen, Markus Kaasa, Erik Eikeng, Sander Bergan, Filip Delaveris

Odds førstelag har pause frem til 16. Juni. I mellomtiden tok Odd 2 turen til Narvik for å møte PostNord-ligaens tabelljumbo, Mjølner. Til tross for at Mjølner prydet sisteplassen før oppgjøret mot Odd, var hjemmelaget a poeng med de 3 lagene som lå over, alle med flere kamper spilt enn Mjølner. Med andre ord var rødtrøyene ute etter å anskaffe poeng på Narvik kunstgress da Odds unggutter kom på besøk.

Mjølner var også søndag ettermiddag trofaste til sin 3-4-3-formasjon. På venstre vingback finner man Truls Torblå. Den offensive backen tegnet seg på scoringslista i forrige runde, da han scoret mot Senja. Den tendensen skulle fortsette mot Odd. I kjølevannet av godt Mjølner-spill, slo Evensen et godt innlegg til Torblå. Backen ventet på bakerste stolpe og var sikker som banken da ballen kom. Torblå feiret, akrobatisk sådan.

Like før pause måtte mannen som stod bak den presise assisten, Knut-Jørgen Evensen, ned for telling. Evensen slet tilsynelatende med en ubehagelig landing, og måtte ut på båre. Kjipt for hovedpersonen selv, og ikke minst for Mjølner. 1-0 var beholdningen til pause, etter at Eikeng aldri maktet å utlikne Mjølner-ledelsen i 1.omgang.

Etter hvilen forsøkte Morten Rønningens unggutter å sette press på Mjølner. Odd 2 tok initiativet i kampen og Mjølner ble liggende bakpå. Likevel var det flere minutter mellom hver gang hjemmelaget ble satt på prøve. De virkelig store sjansene uteble. Det utviklet seg etter hvert til å bli en stillingskrig der Mjølner omsider klarte å ta mer over. Etter en drøy time var rødtrøyene uhyre nære å doble ledelsen, men Selvik vartet opp med en reaksjonsredning som stoppet Johnsen fra å score. Dette skjedde like etter at Amarkhel reddet Odd med en mesterlig takling i de bakre rekker.

70 minutter ut i kampen fikk Odd og Kaasa frispark i meget god posisjon; omtrent på 16-meteren. Kaasa sin avslutning gikk imidlertid rett i muren, og hjemmelaget kunne sette i gang en kontring. Willumsen løp tilbake og benyttet seg av en «professional foul». Han stoppet kontringen, mot å ta et gult kort. Odd forsøkte å få en scoring i Narvik, men det ville seg ikke for ungguttene. Dermed endte alle poengene i Narvik, og Mjølner kunne klatre på tabellen.
 

Annonse fra Eliteserien: