Børven reddet Odd i rosenes by

«Børvenshow» scoret 2 i firemålsdrama – det endte med poengdeling i toppkampen..

Mattias Moström var bare en meget god Sondre Rossbach unna scoring innledningsvis. Denne søndagen var flomlysene skrudd på, på Aker Stadion. Toppkampen mellom Molde og Odd kunne virkelig fått en pangstart om fokuset til Rossbach ikke hadde vært så skjerpa som det var. Svenske Moström tok seg til hode i kjølevannet av avslutningen.

Etter et drøyt kvarter blir det stille i rosenes by. Moussa Njie er først dypt fortvilet over hvorfor han ikke får frispark i duellen med Haraldseid, dette uttrykker han samtidig som han vrir seg i smerte. Ballen gikk omsider ut av spill og det endte med at det medisinske mannskapet måtte på banen. Njie måtte ut på båre, noe som åpenbart er dårlige nyheter. Filip Delaveris, som ofte er et friskt pust når han kommer inn, erstattet venstrevingen.

Scoringsmaskinen som ikke klarer å stoppe
Etter en halvspilt omgang kom kampens første scoring. Det var Odd som kunne juble, etter at heltene fra Telemark hadde rystet majoriteten av tilskuerne på Aker Stadion. Veldig lite overraskende var det at Torgeir Børven var mannen som scoret. Toppscoreren avsluttet først på keeper, Craninx. Ballen gikk så tilbake i Børven, og videre i mål. Innbytter, Delaveris, skled ballen videre i nettet, men ballen hadde allerede vært over linja.

Ledelsen var god å ha, men varte dessverre bare i snaue 20 minutter. Noen minutter før pause vartet hjemmelaget opp med lekre kombinasjoner. Den «svenske moldenseren», Mattias Moström, var toneangivende i det oppbyggende spillet. Etter et lekkert veggspill med Martin Bjørnbak, kunne svensken legge ballen på bakerste stolpe. På bakre stolpe dukket Leke James opp, og hadde verdens enkleste oppgave med å bredside ballen inn.

Molde - Odd. Odd med en avslutning i stolpen i eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Odd på Aker Stadion.Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det stod 1-1 til pause, til tross for at Odd fikk en ball i tverrliggeren på et hjørnespark like før pause. Etter hvilen var det tydelig at begge lagene gikk for seier, selv om det var Molde som styrte spillet i store deler av kampen. Erling Moe gjorde et grep i pausen, som skulle vise seg å være et smart trekk. Snaue 10 minutter ut i 2.omgang fikk serielederne scoring nummer 2, og scoringen kom av ingen ringere enn innbytter Eirik Hestad.

Det var dog ikke siste scoringen denne toppkampen hadde å by på. 69 minutter ut i kampen kom kampens fjerde scoring, og Børvens andre. Målsniken satte ballen bak Craninx etter å ha bevegd seg smart. Dermed stod det 2-2 på Aker Stadion. Stillingen holdt seg, og mot tampen av kampen stod nervene i høyspenn hos begge lag. Ingen av lagene maktet å score, og det endte med poengdeling og 2-2 denne søndagskvelden.