Børven sørget for uavgjort i Sverige

Elfsborg gikk til pause med en 2-0-ledelse – men så våknet fjorårets toppscorer.

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Fredrik Semb, Steffen Hagen, Birk Risa, Joshua Kitolano, Vebjørn Hoff, Fredrik Nordkvelle, Elba Rashani, Torgeir Børven, Onyekachi Ugwuadu

Tirsdag spilte Odd en treningskamp mot IF Elfsborg i Rydahallen i Sverige. Forholdene kunne ligne første treningskamp mot Notodden; kampen ble spilt inne i en kunstgressbelagt hall. I motsetning til kampen mot Notodden, der Odd scoret tidlig, var det Odd som slapp inn mål tidlig i tirsdagens kamp.

Ondrejka-show
Jacob Ondrejka stod i sentrum av det aller meste som skjedde i 1.omgang. 2002-modellen testet skuddfoten – og Rossbach – etter 7 minutter. Odds sisteskanse vartet opp med en glitrende TV-redning, som endte i hjørnespark til svenskene. I kjølevannet av det påfølgende hjørnesparket sørget Christopher McVey for at gultrøyene gikk opp i ledelsen. Et par minutter senere var Elfsborg frampå igjen, og nok engang var det Ondrejka som spilte hovedrollen. Unggutten avsluttet like utenfor Rossbach sitt mål.

Odd var tro til planen om å spille seg ut bakfra, men Elfsborg gjorde det vanskelig for telemarkingene. Odd skapte ikke all verdens, men etter 19 minutter ble Joshua Kitolano spilt igjennom alene med elfsborg-keeper, Mathias Dyngeland. Indreløperen kom i god skuddposisjon, men en dårlig berøring førte til at han i stedet var uselvisk og forsøkte å spille ut til Nordkvelle, men ballen nådde aldri frem.

Etter en halvspilt omgang var Ondrejka i rampelyset igjen. Det unge talentet tråklet seg elegant gjennom odd-forsvaret før han iskaldt satte ballen i mål. Dermed var svenskene oppe i 2-0. Odd slet med å produsere de store sjansene, selv om Rashani hadde en god mulighet like etter Ondrejkas scoring. Dyngeland i elfsborg-buret var imidlertid med på notene og stoppet kantspilleren.

Etter hvilen ble Fredrik Semb byttet ut, til fordel for Odin Bjørtuft. Odd spilte ingen god 1.omgang, og måtte opp et par hakk om det skulle bli mål i Rydahallen – og det var et friskere odd-lag som kom ut til 2.omgang.

Brennhete Børven banket inn mål
Er det en ting fjorårets sesong har lært oss er det at man alltid kan stole på Torgeir Børven. Vi måtte dog vente til en snau time før «Børvenshow» var i gang. Etter et oppskriftsmessig angrep sørget Børven for utligning. Espen Ruud disket opp et presist innlegg som endte på pannebrasken til Børven, som headet mot lengste – og i mål. Drøye 5 minutter senere stod det plutselig 2-2. Nordkvelle spilte Børven, som klinket ballen opp i krysset. Etter en drøy time var lagene a jour.

Elias Skogvoll fikk spille de 10 siste minuttene av kampen for Odd. Innbytteren fikk teste skuddfoten, men dog uten uttelling. Helt på tampen av kampen kunne Børven få hattrick og avgjøre kampen, men Dyngeland var på rett plass til rett tid. Til tross for at dette var en treningskamp, var det to lag som begge var innstilt på å gi alt for å vinne. Vi fikk imidlertid ikke flere scoringer i Sverige. Sluttresultatet ble 2-2.