«Børvenshow» fikset seier!

«Børvenshow» dukket opp og avgjorde kampen til Odds favør.

Lørdag kveld var flomlysa på, i solværet på Skagerak Arena. Etter en god sommerpause fra Eliteserien, var den spennende ligaen endelig tilbake. Odd tok imot Lillestrøm på kunstgresset på Falkum, i håp om å ta en oppskriftsmessig seier på hjemmebane. På hjemmebane har nemlig Odd vunnet 7 av 8, der den resterende kampen endte med uavgjort mot tabelltopp, Molde.

Siden forrige kamp i Eliteserien har det skjedd en del. Sander Svendsen har forlatt klubben, til fordel for danske Odense. Odd kunne endelig kunngjøre den gledelige nyheten om at Fredrik Oldrup Jensen blir Odd-spiller ut sesongen – og dét i grevens tid. I tillegg har Odd hentet en erstatter til Svendsen. Tidligere Stabæk-spiller, Moussa Njie.

Sistnevnte stod for kampens første avslutning. Headingen, som kom etter lekkert Odd-spill, gikk dog til side for mål. Odd vartet opp med glitrende spill. «Fugla» la seg bakpå, og Odd dominerte totalt i 1.omgang. Etter om lag 10 minutter hælflikket Børven til Hoff, som dro av en mann, før skuddet gikk i nettveggen. Etter en drøy halvspilt omgang, forsøkte Oldrup Jensen seg på en sjelden avslutning. Forsøket var godt, men gikk til side for Maric i LSK-buret. Både Njie og Rashani fikk gode muligheter før pause. Sistnevnte avsluttet i stolpen, og var bare centimetere unna scoring.

2.omgang
Fagermo sine menn gikk til pause med en følelse av totaldominans, men slet likevel med å bryte ned et disiplinert Lillestrøm-lag. Tidlig i 2.omgang flikket Lillestrøm seg fint igjennom Odd. Linjedommer reiset flagget og signaliserte offside, til kanarifansens store fortvilelse. Det ble ikke bedre da reprisen kom på storskjermen. LSK-trener, Jørgen Lennartsson, var en annen som fikk dette med seg. Han gikk bort med en caps til linjedommeren, for å signalisere at valget hans var feil. Fjerdedommer, Marius Lien, måtte gripe inn og ga treneren et strengt blikk.

Kort tid etter den bisarre hendelsen kunne imidlertid borteseksjonen smile. Kristoffer Ødemarksbakken skjæret inn i banen og kombinerte enkelt med Fredrik Krogstad. Ødemarksbakken fulgte opp med en klinisk avslutning, og sørget for at bortelaget gikk opp i ledelsen, 0-1.

Etter en drøy time kom det nok en scoring på Skagerak Arena, men denne gang var det Odd som kunne juble. Børven trådde ballen i mellom beina til en LSK-forsvarer, før Rashani satte ballen i mål, gjennom beina på Maric i LSK-buret. Dermed var vi a jour på Skagerak Arena, og en ellers høylytt borteseksjon ble overraskende stille i rekordfart!

Odd presset på for å få vinnerscoringen. 77 minutter ut i kampen var Lauritsen nær scoring, men den høyreiste spissen maktet ikke å sette ballen i mål. Etter drøye 80 minutter spilt, kom den etterlengtede scoringen. Innbytter, Filip Delaveris, dro seg ned til dødlinja på glimrende vis, og inne i boksen dukket – selvfølgelig – Torgeir Børven opp. «Børvenshow» headet ballen kontant i mål, og Odd gikk opp i ledelsen, 2-1.

Det ble ingen flere scoringer på Skagerak Arena denne kvelden, og dermed endte LSK’s naive plan om å legge seg bakpå og tro at det holder til poeng, som det som oftest gjør på Skagerak Arena.