«Børvenshow» senket Stabæk!

«Børvenshow» sikret nok en hjemmeseier, da Sander Svendsen spilte sin siste hjemmekamp.

Onsdag kveld var Skagerak Arena fylt med sol, flomlys og to lag på jakt etter poeng. Odd fikk besøk av laget med de blåsvarte stripene; Stabæk. Stabæk, som kom fryktelig dårlig ut i Eliteserien, har fått en ny start etter at Jan Jönsson har kommet tilbake til roret. I kjølevannet av Stabæks seier i forrige runde, fikk blåtrøyene karret seg opp på trygg plass. Onsdagskvelden kunne med andre ord by på en desperat poengjakt, med 2 forskjellige grunner. Der Stabæk kjempet for å komme seg opp av bunnstriden, måtte Odd ha 3 poeng for å holde seg i medaljekampen.Odd gjorde noen justeringer fra fredagens kamp mot Molde. Espen Ruud fikk seg en smell, og ble ikke klar til kampen mot Stabæk. Fredrik Nordkvelle, som har vært god i det siste, ble flyttet ned på backposisjon. På midten var Fredrik Oldrup Jensen tilbake fra suspensjon, samt at Markus Kaasa fikk tillit fra start.

Mønsterangrep fikk fart i publikum – men så stilnet det igjen!
Det var blitt spilt i underkant av 10 minutter på Skagerak Arena denne varme onsdagskvelden. Sander Svendsen mottok ballen glitrende på venstresiden. Vebjørn Hoff løp i mellomrommet og rett før ballen gikk over dødlinja skled han ballen inn til Børven. Spissen vår klarer ikke gjøre annet enn å være på rett plass til rett tid, og kunne enkelt sette inn 1-0. Dette ble tatt godt imot på Skagerak Arena. Men få minutter senere stilnet store deler av Skagerak Arena. Borteseksjonen kunne imidlertid slippe jubelen løs, som følge av at Daniel Braaten utlignet. Avslutningen så mulig ut å ta for sisteskansen vår.

Odd var nære ny scoring etter strålende forarbeid av Elba Rashani. Rashani herjet med Hernandez, før han spilte en god ball ut til Hoff. Hoffs avslutning ble stoppet av Sandberg. Odd produserte flere sjanser, og etter en drøy halvtime var Markus Kaasa nære å score på en helfrekk chip, som man velger å tro var bevisst. I tillegg var Sander Svendsen nære på ved et par skuddforsøk.

Odd - Stabæk. Odds Sander Svendsen (t.v) i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Stabæk på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd - Stabæk. Odds Sander Svendsen (t.v) i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Stabæk på Skagerak Arena. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix


I 2.omgang startet Odd godt, og allerede 5 minutter ut i kampen, fikk Odd en stor sjanse. Svendsen, som spilte sin siste hjemmekamp for Odd, var nok engang toneangivende i angrepsspillet. Etter et par veggspill endte ballen opp hos Rashani. Rashanis avslutning ble stoppet av STB-keeper, Marcus Sandberg.

«Børvenshow» - Eliteseriens toppscorer!
Det lugget litt i spillet tidvis i 2.omgang. Etter 70 minutter fikk bortelaget en gigantsjanse. Spydspissen, Franck Boli, beinet i bakrom, imens Hoff gjorde alt han kunne for å forstyrre bortelagets toppscorer. Boli fikk avsluttet, men Rossbach vartet opp med en fantastisk beinparade. Men den store dramatikken skulle komme minutter senere. Elba Rashani ble felt i 16-meteren, i det han skulle avslutte. Dommer, Dag Vidar Hafsås, var nådeløs og pekte på straffemerket – til full fortvilelse blant de tilreiste. Fra straffemerket gjorde «Børvenshow» ingen feil, da han sendte Odd opp i ledelsen og han selv opp på toppen av toppscorerlista. Flere scoringer ble det ei, og Odd vant 2-1 i en sliteseier på Skagerak Arena.

Da Sander Svendsen ble byttet ut ble han møtt med stående applaus. En herlig gest til en spiller som har vist sin profesjonalitet under oppholdet i Skien. Nå venter en bortekamp mot Mjøndalen, før han forlater Odd.

Annonse fra Eliteserien: