Brutalt tap mot tabelljumboen

Børven med ny scoring til ingen nytte, da Odd måtte reise hjem med 4-1-tap i bagasjen.

Søndag kveld var det duket for Ranheim mot Odd på EXTRA Arena. Ranheim, som i forkant av oppgjøret lå helt nederst i ligaen, var heltente på å snu den vonde trenden før det er for sent. For selv om Ranheim måtte ta til takke med å bli sett på som tabelljumbo før dette oppgjøret, betød det ikke at situasjonen var helsvart for søndagens hjemmelag, tvert imot så det ut som blåtrøyene brukte det som motivasjon til å gi Odd ordentlig kamp.

Scoring rett i fleisen
Allerede før vi hadde spilt 10 minutter ble det bevegelse i nettet. Dessverre, for Odd, var det i Sondre Rossbach sitt mål. Rutinerte, Øyvind Storflor, slo et presist hjørnespark mot midtstopper, Daniel Kvande. I feltet var det liten tvil om hvordan det skulle ende. Kvande ruvet høyest i lufta og med en kontant avslutning satte han ballen i mål.

Vi var vitne til en sjansefattig omgang der det skjedde lite faretruende for keeperne. Det var imidlertid et hyggelig syn å se midtbanegeneralen, Fredrik Oldrup Jensen, tilbake på banen. Ved flere anledninger viste Oldrup hvorfor Odd har savna han. Til tross for at det var relativt få sjanser i omgangen, kom scoring nummer to på sjanse nummer to. Odd kopierte nærmest vertene, da Fredrik Nordkvelle slo ballen godt inn til – hvem andre enn – Torgeir Børven. Dermed var vi like langt på EXTRA Arena.

Ikke nok med at vi fikk to mål på to sjanser. Ikke lenge etter utlikningen, gikk hjemmelaget opp i føringen igjen. En umarkert Jørgen Øveraas Olsen hadde få problemer med å sende hjemmepublikum på beina da han tok godt vare på ballen Mushaga Bakenga ga han. Hjemmelagets speaker kunne gledelig annonsere at hjemmelaget var oppe i føringen igjen; 2-1.

Det var også resultatet som lagene gikk til pause med. I 2.omgang byttet lagene på intensitetpinnen. Odd hadde noen gode minutter, og rundt timen var passert hadde Odd en veldig god periode. Etter en drøy time ropte Vebjørn Hoff på straffe, etter at Olaus Skarsem felte Odds nummer 6. Det hadde gått an å forsvare et straffespark der, men likeså motsatt. Dommer Espen Eskås valgte sistnevnte. 

Michael Karlsen satte spikeren(e) kontant i kista
Selv om det var Odd som aller sårest trengte scoring, satt man likevel med en følelse av at det var desto sannsynlig at vertene kunne sette sin tredje. Det skjedde også etter 85 minutter, da innbytter Michael Karlsen satte 3-1 på nok en dødball. Samme mann kom nok engang i fokus da han like etterpå var helfrekk. Hjemmelagets keeper, Even Barli, kastet til Karlsen, som fra distanse så at Odds sisteskanse var på halvdistanse, og benyttet muligheten. En helfrekk avslutning som gikk rett i mål. Oppsummerte fint Odds kveld.

Det endte med et brutalt 4-1-tap mot Ranheim.

Annonse fra Eliteserien: