CSKA Moskva for sterke i Spania

Odd hadde en ny, fin gjennomkjøring på La Manga – men måtte se seg slått 3-1 av sterk motstand

ODD startet slik: Sondre Rossbach, Espen Ruud, Eirik Asante, Odin Bjørtuft, Birk Risa, Joshua Kitolano, Vebjørn Hoff, Fredrik Nordkvelle, Elba Rashani, Torgeir Børven, Onyekachi Ugwuadu

Lørdag ettermiddag var det duket for en ny treningskamp på La Manga. Det var ikke hvilken som helst motstander som stod på andre banehalvdel denne solfylte lørdagen. Det russiske storlaget, CSKA Moskva, var andre lag Odd skulle bryne seg på, på den spanske halvøya. Til tross for at dette var en treningskamp, angrep begge lagene kampen med høy intensitet.

CSKA Moskva med drømmestart
Odd forsøkte å trille ball innledningsvis, men et aggressivt CSKA Moskva ga Odd en god dose utfordringer. Allerede etter 4 minutter kunne russerne juble for scoring. Jaka Bijol åpnet målprotokollen fra frisparkposisjon. Russerne fikk frispark like utenfor 16-meteren og Bijol vartet opp med en aldri så liten frisparkperle. Sondre Rossbach nådde aldri ballen og måtte ta til takke med å bli overlistet.

Odd holdte på å svare umiddelbart etter at Rashani, den nybakte pappaen, satte opp et glitrende angrep. En fin utsidepasning fra dypt i banen satte ut CSKA-forsvaret. Den nye Odd-spilleren, «Kachi», forvaltet ballen godt og la ballen tilbake til Rashani som avsluttet – dog uten telling. Jan Frode Nordnes likte imidlertid det han så – og viste dette ved å applaudere angrepet.

Odd svarte etter mønsterangrep
Nordnes hadde mer å applaudere innledningsvis. Etter å ha kommet under tidlig i kampen, maktet likevel Odd å utligne etter bare 12 minutter. Et angrep rett fra boka der Fredrik Nordkvelle kunne slippe ballen videre til venstreback, Birk Risa, som kom på en oppskriftsmessig overlapp. Risa sitt innlegg var på bakre stolpe der Torgeir Børven steg til værs, og headet ballen i retningen den kom fra – og i mål.

Etter en drøyt halvspilt 1.omgang var imidlertid russerne tilbake. Shkurin fant rom i Odds 16-meter, og etter et presist innlegg headet CSKA-spilleren ballen kontant i mål. Dermed var russerne tilbake i føroingen. 2-1 ble til 3-1 etter at Maradishvili fikk æren av å avslutte et godt russisk angrep. CSKA-spilleren var iskald alene med Rossbach. Maradishvili hadde tidligere i kampen kommet med et vådeskudd da hans avslutning barberte stolpen.

2. omgang ble ingen reprise på målfesten som 1.omgang hadde å by på, men det var en omgang der lagene fikk en god gjennomkjøring. Særlig mot slutten av 2.omgang fikk Odd prøve seg på å angripe mot etablert forsvar. CSKA la seg mer bakpå og Odd trillet ball. Det endte blant annet i at innbytter og back-talent, Kevin Egell-Johnsen, var nær på å notere seg for en assist etter at han serverte Bilal Njie – som headet like utenfor.

Njie hadde også en stor mulighet senere i kampen, men maktet ikke å sette ballen i nettet. Alt i alt har man gode grunner til å tro at dette var en god gjennomkjøring til tross for at det endte med 3-1-tap.