Delaveris strålte i overlegen seier

Til tross for å ha tatt på seg refleks, ble Sarpsborg 08 kjørt over på Skagerak Arena.

Det var duket for nok en søndagskveld fra Skagerak Arena. Stadion som på mange måter har blitt et umulig fort å komme til, fikk besøk av et reflekskledd Sarpsborg 08. Kanskje ikke så dumt, for det er mange lag som har blitt kjørt over på Skagerak Arena denne sesongen. Sarpsborg 08, som tok sin første seier på år og dag i forrige runde, ble sendt tilbake til gamle trakter.Sondre Rossbach måtte likevel i aksjon etter at et kvarter var spilt i Skien. Jonathan Lindseth fyrte av fra relativt skrå vinkel, vår sisteskanse leste skuddet og var raskt nede og avverget. Litt senere forsøkte S08-kaptein, Joachim Thomassen seg på et langskudd, men avslutningen gikk opp til månen og tilbake.

Filip Delaveris i superform
Etter en halvtime kom kampens første scoring. Espen Ruud ble med opp i angrep, og slo en meget god ball bak forsvaret til sarpingene. I boksen kriget Filip Delaveris seg frem til en scoring. En sulten unggutt fikk betalt. Det tok ikke lang tid før scoring nummer 2 kom. Denne gang var det Torgeir Børven som så ut til å score på arrogant vis med en chip, men på strek fikk bortelaget avverget. Delaveris var imidlertid våken, og headet inn returen.

2-0 på Skagerak Arena. Begge scoringene signert unge Delaveris. Det så ut til at sistnevnte fikk virkelig fikk smaken for scoringer. Like før pause avsluttet Delaveris fra distanse. Skuddet smalt i tverrliggeren. Delaveris var bare millimetere unna hattrick. Lagene gikk til pause med beholdningen 2-0 til Odd, og i pausen ble det underholdning fra øverste hylle. Steffen Hagen skulle egentlig løpe mot et knippe utvalgte mennesker. Dessverre sliter Hagen med en skade, og av den grunn måtte en nesten like god midtstopper steppe inn. Odds direktør, Einar Håndlykken, løp. Vi må være ærlig å si at det hele var over før det i det hele tatt begynte.

Toppscorer Torgeir
I 2.omgang tok det litt tid før spillet kom ordentlig i gang. Det lugget litt. Like før timen var spilt kunne Odd imidlertid juble. Nok engang var det Espen Ruud som noterte seg for assist. Scoringen kom av ingen ringere enn Eliteseriens toppscorer, Torgeir Børven. Et nydelig hodestøt som endte i nettet bak en sjanseløs S08-keeper, Alexandre Lettelier.

Odd - Sarpsborg 08. Odds Birk Risa etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Sarpsborg 08 på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
Odd - Sarpsborg 08. Odds Birk Risa etter eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Sarpsborg 08 på Skagerak Arena.Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix


Da klokken passerte 66 minutter var Filip Delaveris en meget god blokkering unna sitt hattrick. Det skjedde like etter kantspilleren på lekkert vis dro av en mann. Etter 73 minutter fikk Odd frispark i svært god posisjon. Selv om det ble ropt på Espen Ruud, var det Birk Risa og Tobias Lauritsen som stod klare for frispark. Det var sistnevnte som tok det. Frisparket gikk i muren, det ble ropt på straffe, endte med corner. Kort tid etter dette ble dagens mann, Filip Delaveris byttet ut – til stående ovasjoner fra publikum!

Og når Sondre Rossbach forvandler seg til en levende vegg og bortelaget ikke scorer 2 meter foran mål, ja, da ender det 3-0 på Skagerak Arena, etter en strålende kamp av Odd.
 

Annonse fra Eliteserien: