Det eksploderte

Han var bare 5 år da han kom til Odd og som 15 åring kom telefonen fra Juventus... Bli bedre kjent med Odd-spilleren Syver Aas.

Annonse:
20211210-ODD_6026.jpg

Syver Aas har hatt en fantastisk sesong i Odd. I høst har han scoret sitt første mål som A-lags spiller. I siste seriekamp mot Stabæk fikk han sin startdebut og ble kåret til banens beste spiller. 

Interessen for fotball fikk Syver av sin far. 

Jeg spilte mye med han i stua og i hagen, og det var da fotball interessen startet for alvor. Jeg skulle til å begynne i Storm, men de hadde ikke noe tilbud  på det tidspunktet. Derfor ble det Odd for meg og jeg angrer ikke akkurat på det, forteller Syver.

Syver kom inn i Odds egen barn og ungdom og utviklings avdeling allerede som 5 åring.
Syver kom inn i Odds egen barn og ungdom og utviklings avdeling allerede som 5 åring.

Hvordan har tida i Odds barn og ungdoms avdeling vært?

Det har vært utrolig gøy. Jeg har hatt flinke trenere og alltid fått lov å ha det gøy med fotballen.

Faren min trente meg fram til jeg var 13 år, siden det har jeg hatt flinke trenere i utviklings avdelingen, noe som har vært helt supert. Jeg har fått lov til være med på veldig mye gøy.

 

For et år siden signerte Skiens-gutten proffkontrakt, som da en av de yngste som har signert proffkontrakt med Odd noensinne.

Hva tenkte du da fikk proffkontrakt som 16 åring? 

Det var stort! Jeg var veldig stolt og glad når jeg fikk tilbudet. Dette var noe jeg hadde drømt om lenge, helt siden jeg var liten og selv var og så på Odd spille. Jeg hadde fryktelig lyst til å være med på dette her. Når tilbudet kom så var familien og jeg glade og stolte.

Juventus ringer! 

Vi spilte en landskamp mot England på St. George's Park høsten 2019. Der gikk det forholdsvis bra egentlig, kom inn som kant og gjorde et godt inntrykk forteller Syver.

Etter kampen fortalte pappa meg at en storklubb hadde ringt og ville invitere meg opp på treningsopphold. Jeg fikk litt sjokk når han sa det var Juventus.

Foto: privat
Foto: privat

Jeg ble invitert ditt i desember 2019. Jeg var med å trente med Juventus en uke. Det var et "boost" for selvtilliten for å si det sånn, sier en smilende Syver Aas.

"Det eksploderte."

Syver Aas jubler etter sin redusering under eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Odd. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Syver Aas jubler etter sin redusering under eliteseriekampen mellom Sarpsborg 08 og Odd. Foto: Christoffer Andersen / NTB

I kampen mot Sarpsborg 08 21. november 2021. Ble Syver byttet inn i det 74. minutt. 10 minutter senere setter unggutten inn sin første scoring i Eliteserien og sikrer dermed poeng for Odd denne kampen.

Det er kanskje det beste som kunne skjedd denne sesongen. Før kampen hadde jeg skrudd av mobilen. Da jeg gikk inn i garderoben etter kamp og sjekket mobilen eksploderte det. Så jeg ble sittende hele kvelden å svare på meldinger fra venner, kjente og andre Odd fans som syns dette var stort, forteller Syver.

 

 

Syver forteller at det har kostet mye trening for å kommet dit han er i dag. Han har trent mye med faren sin og med venner.

Jeg har jo en pappa som har stilt opp når jeg har trengt hjelp, så vi har jo trent ganske mye sammen. Også har jeg hatt veldig mange gode kompiser som har vært med på banen. Bare det og drible rundt i skolegården eller på banen er god trening.

Får du tid til å være sammen med venner og familie?

Ja forholdsvis, det er timinga som ofte blir vanskelig. Sosialt samvær blir ofte vanskelig å kombinere med trening og kampprogram.

I feriene er det lettere å være sammen med venner og familie.

På fritiden blir det en del Playstation og Fifa på Syver. 
På fritiden blir det en del Playstation og Fifa på Syver. 

Hvordan er det å kombinere skole og toppidrett?

Det går stort sett greit. I tentamens periodene så er det veldig hektisk. Det er krevende å spille bortekamper og komme sent hjem, når man dagen etter skal tidlig opp å ha tentamen. 

Til slutt Syver, hva foretrekker du å kose deg med en lørdags kveld?

Det er smågodt, jeg syns Bubs og sure reker er det beste. Da er det kos, avslutter Syver.

 

 

Syver ble kåret til banens beste spiller mot Stabæk. intervjuet kan du se i videoen her:

Annonse fra Eliteserien: