Dramatikk i Notodden!

Viljar Myhra ble den store helten da Odd vant på straffesparkkonkurranse!

Mai er en travel, men god måned for alle som er glad i fotball. Telemarksduellen mellom overraskelseslaget Notodden, og formsterke Odd var 3. runde i årets NM. 

Notodden startet slik: Espen Vasby, Jeffrey Perez, Steffen Jenssen, Jonathan Asp, Josh Robson, Martin Holmen, Filipe Ferreira, Kjetil Tøsse, Erik Midtgarden, Andreas Hoven, Amani Mbedule

Odd startet slik: Viljar Myhra, John Kitolano, Steffen Hagen, Vegard Bergan, Espen Ruud, Markus Kaasa, Vebjørn Hoff, Fredrik Nordkvelle, Bilal Njie, Tobias Lauritsen, Stefan Mladenovic

Sola strålte i Notodden da Odd hadde tatt turen for å møte et Notodden-lag som så langt har prestert meget godt i OBOS-ligaen, og hjemmelaget startet friskt.

Odd takker de tilreisende supporterne
Odd takker de tilreisende supporterne

Tidlig scoring
Vi har ikke spilt i mer enn 2 minutter før Notodden yppet seg. Tøsse slipper ballen til Ferreira, som skyter. Skuddet er en aldri så småfrekk markkryper som sniker seg inn bak Myhra i Odd-målet.

En ordentlig kalddusj for Odd, som vel kan sies ble tatt litt på senga. Notodden var igjen farlig frempå, like etter det første målet. Hurtigtoget, Mbedule, fosset forbi Hagen og skuddet hans var bare centimetere unna en tidlig dobling.

Markus Kaasa fikk to eventyrlige muligheter til å redusere for Odd, men Vasby, mannen i mellom Notoddens stenger, levde opp til hjelmen han hadde på huet. 

Alt i alt var det en frustrerende første omgang for Odd, som ikke klarte å skape noe farlig - men like før pause skulle det løsne. Markus Kaasa varter opp med en genial pasning til Mladenovic som setter ballen i kassa. Dermed fikk vi den etterlengtede utlikningen før pause.

2.omgang
Den andre omgangen startet roligere enn den første. Odd trillet endel ball, men skapte svært lite farlig. Etter en liten time spilt drar Mladenovic seg fint nedover høyresida, før han legger inn til NMs toppscorer, Tobias Lauritsen. Headinga går i en fin bue, men lander oppå nettaket.

Etterhvert som tiden går, blir det slik som det ofte pleier når det er divisjonsforskjell. Laget i den øverste divisjonen tar mer kontroll over kampen. Hvor nærere 90 minutter, desto mer Odd-dominans. Notodden lå bakpå og ventet kontring.

Fagermo spilte høyt med å bruke opp alle sine bytter etter 75 minutter. Skulle det bli ekstraomganger så var man avhengig av å unngå skader eller diverse. Det ble ekstra omganger.

Erik Midtgarden startet første ekstraomgang med å være farlig frempå ved et par anledninger. Den største sjansen var en stor overgangsmuligheter som sistnevnte avsluttet, men Myhra slenger seg tidlig og reddet.

Odd var kjempenære scoring litt senere i ekstraomgangen. Rashani drar seg ned til linja og legger inn. Kaasa får ballen litt bak seg, men får likevel avsluttet. Avslutningen gikk forbi keeper, men på strek blir ballen klarert i siste liten!

Andreomgangen gikk mest utpå å få kontroll på krampene. På et tidspunkt lå omtrent halve Odd-laget nede på matta. 

Ingen mål i ekstraomgangen betydde straffesparkkonkurranse. 

Først ut. Notodden. Og ex-odder, Erik Midtgarden -  Viljar redder! 

Først ut for Odd, Børven, og han scorer!

Notodden scorer

Odd scorer!

Viljar redder!

Odd scorer!

Notodden bommer.

Og sånn var historien om Odds avansement til 4. Serierunde etter at Siljan stolthet vartet opp med heroisk keeperspill, i tillegg til sikre straffeskyttere.

Annonse fra Eliteserien: