Dramatisk avslutning ga første hjemmeseier siden april

Odd måtte ta ledelsen tre ganger før Glimt meldte pass.

Annonse:

Odd tok lørdag imot Bodø/Glimt. Bortelaget var gitt favorittstempelet hos monopolet til Norsk Tipping, men heltene fra Falkum hadde gode forhåpninger om poengfangst ettersom de tok fire av seks mulige poeng mot den regjerende seriemesteren i fjor.

Odd stilte med følgende elleve fra start: Leopold Wahlstedt, Espen Ruud, Odin Bjørtuft, Steffen Hagen, Joseph Baccay, Filip Jørgensen, Salomon Owusu, Josh Kitolano, Conrad Wallem, Tobias Lauritsen, Milan Jevtovic.

Hjemmelaget var farlig frempå allerede etter to minutter da Jevtovic kom gjennom på venstresiden. Serberen fant Espen Ruud på bakre, men veteranen avsluttet dessverre skyhøyt over.

Glimt tok over banespillet i de neste minuttene, og etter elleve minutter fyrte Runar Espejord av et godt langskudd som snek seg utenfor Wahlsteds høyre stolpe.

Minuttet etter var nordlendingene farlig frempå igjen da storscorer Amahl Pellegrino forsøkte å flikke inn et innlegg, men Leopold Wahlstedt reddet mesterlig.

Mål! I det 19. minutt fikk Filip Jørgensen ballen i farlig posisjon foran Glimts 16-meter. 20-åringen løftet hovmesterblikket og fant alltid farlige Jevtovic som har løpt seg fri på venstrekanten. Milan trang riktignok to forsøk, men fant nettmaskene og Odd gikk opp til 1-0.

Kort tid etter løp Ola Solbakken seg fri. Han kom til slutt alene med Wahlstedt, men høyrevingen blåste ballen over fra skrått hold.

Mål! Denne gangen satt den for bortelaget. Pellegrino mottok en pasning fra Espejord og fikk med seg ballen inn i feltet. Han plasserte ballen enkelt til venstre bak en sjanseløs Wahlstedt. Dermed var vi like langt i Skien.

Bodø/Glimt spilte seg til noen halvsjanser utover i omgangen, og Odd var også frempå ved enkelte anledninger, men ingen av lagene klarte å omsette til mål, og dermed var stillingen 1-1 til pause.

Odd kom uforandret på banen i 2.omgang, og etter fem rolige minutter var det Glimt som kom til omgangens første sjanse da Amahl Pellegrino utnyttet et enormt bakrom. Drammenseren avsluttet imidlertid like utenfor.

Ti minutter etter pause gikk Marius Høibråten voldsomt til mot Tobias Lauritsen i en hodeduell. Den tidligere Herkules-spilleren måtte forlate banen og Abel Stensrud tok over midtspissrollen. Høibråten ble belønnet med et gult kort.

Mål! Kort tid etter byttet kom det et glimrende gjennomspill fra Jørgensen til Conrad Wallem. Sistnevnte rundet Glimts russiske sisteskanse og satt ballen enkelt i mål. Odd tok dermed tilbake ledelsen på Skagerak Arena.

Etter 77 minutter spilte Glimt seg fri på høyrekanten. Innlegget fant nok en gang Pellegrino som på hel volley avsluttet på innsiden av stolpen, og ballen skrur ut fra målstreken. Der var Odd heldige!

Rødt kort! Odin Bjørtuft stemplet Pellegrino som sistemann og mottok marsjordre fra dommer Rohit Saggi. Dermed måtte Odd klare seg med ti mann de siste fem minuttene + tillegg.

Glimt festet naturlig nok et grep i de avsluttende minuttene med én mann mer. Med syv minutter tillegg fikk bortelaget godt med tid til å få med seg noe hjem til Bodø.

Mål! Isak Helstad Amundsen fikk hodet på et innlegg fra dypet fra Marius Høibråten. 2-2 i siste minutt av tilleggstiden

Mål! Det var ikke slutt ennå. Like etter Glimts utligning var toppscorer i 2. divisjon, Abel Stensrud på tur alene i feltet til Bodø/Glimt. I duell med Japhet Sery Larsen ble Stensrud tildelt et straffespark. Ruud satt straffesparket trygt til høyre for keeper Haikin, og det som for sekunder siden så ut til å bli et surt poengtap, ble plutselig snudd til ekstatisk glede for hjemmelaget. For en dramatikk!

For en avslutning og for en dramatikk! Med scoring ti minutter før slutt sikret Odd sin første hjemmeseier siden april. Odd har dermed to strake seiere i serien og ligger på 6. plass før de øvrige lagene avslutter runden i morgen.