En historisk dag for Odds Ballklubb

Helhjertet og enstemmig gikk det ekstraordinære årsmøtet i Odds Ballklubb inn for å satse på kvinnefotball.

Annonse:

Styreleder kunne ved starten av møtet opplyse om at det var 51 stemmeberettige medlemmer til stede på møtet.

Kvinnefotball

Etter det formelle ved oppstarten av møtet, innledet styreleder Trond Haukvik om kvinnefotball. Han hadde i sin innledning fokus på at det nå er tiden for at også kvinner skal få muligheten til å spille i den sorte og hvite drakta. Odd har som kjent tidligere vedtatt å satse på jentefotball, og etter inititativ fra flere breddeklubber på jentesiden, har nå Odd blitt invitert til et samarbeid som gjør at et kvinnelag med navnet og logoen til Odds Ballklubb nå er i ferd med å bli etablert. Argumenter som ble nevnt i innledningen er hva som gjør at dette er positivt også for Odd som klubb. Styreleder peker på punkter som positivt omdømme for klubben, og det at Odd kan være med på å gi jenter i Telemark like muligheter som gutta, som to viktige som sådan.

Som representant fra arbeidsgruppen som har jobbet med dette, orienterte Karianne Resare om arbeidet med å samle breddeklubbene på kvinnesiden om en felles toppsatsing.
 

Hvorfor nå?

Det er ingen tvil om at det er tiden for å starte opp med toppfotball for kvinner i Telemark. Som på herresiden er det mange gode kvinnelige fotballspillere i fylket vårt, og det å kunne tilby et topplag for kvinner, vil gjøre at flere blir værende, og ikke må flytte for å kunne drive med toppidrett. Det er heller ingen tvil om at et samarbeid med Odds Ballklubb, kan gjøre at man i en nyoppretta klubb kan dra nytte av både kompetansen og erfaringer som Odds Ballklubb har. Også Resare oppsummerte gode argumenter for å kunne tilby de aller beste jentene i Telemark et topplag. Laget som er tenkt å være Odds Ballklubb kvinner, skal rekruttere spillere fra alle breddeklubber i Telemark. Initiativet til arbeidsgruppen som har jobbet med dette forslaget kommer fra mange av breddeklubbene i fylket. Det er snakk om en modell lik Telemarksmodellen slik vi kjenner den fra herresiden. 

Hva er arbeidsgruppens forslag?

- Det opprettes en ny klubb som får navnet Odds Ballklubb kvinner.

- Klubben tar over Fossum IL sin plass i seriesystemet, og starter dermed i 2. divisjon for kvinner.

- Det utarbeides en samarbeidsavtale mellom Odds Ballklubb og Odds Ballklubb kvinner. En slik avtale skal omhandle samarbeid rundt våre partneravtaler, felles bruk av bane- og treningsfasiliteter og bruk av personalet i Odds Ballklubb. 

Medlemmene ble derfor etter en grundig gjennomgang av både styreleder og leder av arbeidsgruppen, bedt om å ta stilling til å låne ut navn og drakt til den nye klubben. Det ekstraordinære årsmøtet stilte seg svært positive til styrets forslag. Under behandlingen kom det frem gode innspill og positive tilbakemeldinger. Til slutt ble følgende vedtak enstemmig vedtatt:

Odds Ballklubb støtter helhjertet opp om en en satsing på kvinnefotball på toppnivå i Telemark i form av samarbeid med en ny idrettsklubb. Årsmøtet godkjenner at en ny idrettsklubb kan bruke "Odds Ballklubb" som del av eget klubbnavn, benytte seg av Odds Ballklubbs logo, og spille i like drakter som Odds Ballklubb. Styret gis mandat til å utferdige endelig avtaleverk med den nye klubben.

Årsmøtet forutsetter at informasjonen «sentrale elementer i en samarbeidsavtale», presentert på årsmøtet, legges ved protokollen som årsmøtets føringer for samarbeidet. Avtaleverket legges frem til orientering på kommende ordinært årsmøte.

I dag er en stor dag for Odds Ballklubb som slipper til kvinner i klubben - også på spillersiden.

Valg

Valgkomiteen la frem forslag om et kontinuasjonsvalg, dvs. at de som ble valgt i 2019, fortsetter i sine verv inntil nytt valg i 2021. Valgkomiteens innstilling ble enstemmig vedtatt, og dermed ble det ikke foretatt valg av nye personer i noen av disse vervene. Viser forøvrig til sakspapirer hvor alle representanter på valg er listet opp.

Medlemsmøte

Etter årsmøtet ble det avholdt et medlemsmøte hvor administrasjonen orienterte om økonomi. Økonomisjef Martin Dalin Vuckovic orienterte om tall som trolig vil bli resultat for 2020. Det er ingen tvil om at det vil bli et annerledes år for klubben, og at dette vil kunne få konsekvenser også utover 2020. 

Deretter holdt vår hovedtrener innlegg om sportslig ståsted. Vi lar oss imponere over det Jan Frode og hans team presterer om dagen. En tredjeplass på tabellen etter halvspilt sesong, er vi svært så stolte av i klubben vår. Vi er heller ikke i tvil om at klubben gjorde et godt valg da ny hovedtrener ble tilsatt rett før sesongstart. Vi gleder oss til fortsatt gode sportslige prestasjoner i 2020.

 

 

Annonse fra Eliteserien: