En mann mer til ingen nytte

Odd spilte over 30 minutter med en mann mer mot Sarpsborg, dessverre ble det bare nesten mot eliteserie kollegaen i 3. runde av cupen.

Odd kom til en feiende flott ramme på Sarpsborg Stadion til 3. runde i cupen med flere endringer, unggutten Faniel Tewelde fikk sjansen fra start etter en glimrende scoring mot Sandefjord sist. En annen det var å se i startoppstillingen var Mikael Ingebrigtsen, vingen var tilbake fra start etter skaden han har hatt i hånden.

De første 10 minuttene av kampen er preget av to lag som ønsker å kontrollere ballen, både Sarpsborg og Odd har perioder med ballen uten at det skapes allverden.  Det er ikke før klokka runder 25 minutter det skjer noe «action» i oppgjøret, et farlig hjørnespark fra Thomas Rekdal på bakre stolpe. Stopper Diogo Tomas vinner duellen sin og ballen faller ned til stopperkollega Sondre Solholm Johansen som avslutter i nettveggen via et Sarpsborg-bein.

Rundt 37 minutter varter de helsorte for annledningen opp med et nydelig stykke angrepsspill, Conrad Wallem finner Thomas Rekdal med en skjult pasning inn i bakrom. Midtbanespilleren tar ned ballen flott på kanten av 16, får vendt opp og ser en vidåpen Tewelde inne i 16-meteren. Tewelde får avsluttet men ballen seiler langt over. Få minutter etter går både Tomas og Baccay i samme duell på egen venstreside, Baccay vinner duellen men får headet bakover i banen. Der plukker en blåkledd opp ballen og det oppstår plutselig en 3 mot 1 situasjon, Ramon-Pascal Lundqvist sender ballen på tvers og Kristian Opseth gjør ingen feil da han setter inn 1-0.

På overtiden av første omgang kommer Sarpsborg nok en gang, Simon Tibbling slår et hardt innlegg på bakre stolpe. Der kommer Mikkel Maigaard med hodet, ballen plasseres i stolpen og inn fra dansken. Dermed står det plutselig 2-0 til Sarpsborg når dommeren blåser av for halvtid. En omgang der de første 40 minuttene er en jevn affære, ser man de siste minuttene før pause et Sarpsborg-lag være svært så effektive.

Andre omgang starter med Sarpsborg farligheter, en annen farlighet skal Sarpsborg spiller Bjørn Inge Utvik straffes knallhardt for. Sarpsborg kapteinen kommer med en voldsom takling på Filip Jørgensen der han bare tar mann i en saksetakling. Kampleder for kvelden Ola Hobber Nilsen drar opp det røde kortet, dermed er hjemmelaget redusert til 10 mann den siste halvtimen. I forsøket på opphenting de siste 25 minuttene gjør Paco fire endringer, inn kommer Steffen Hagen, Ole Erik Midtskogen, Milan Jevtovic og Espen Ruud.

Odds trofaste må vente helt til 77 minutter spilt før de helsorte rører på seg, men den som venter på noe godt venter ikke forgjeves. To innbyttere må til for å bringe håp om avansement, Jevtovic slår en strøken ball på bakre stolpe. Serberen finner en vid åpen Ole Erik Midtskogen som stupheader ballen i mål, da var det plutselig kamp igjen.  Den kampen varer i nøyaktig ett minutt, da kommer hjemmelaget på en kontring og etter et fint forarbeid av Christopher Baah setter Victor Torp inn 3-1.

Med en mann mer presser og presser Odd for redusering de siste 10 minuttene + overtidsminuttene, men det vil seg ikke for Odd denne kvelden. Kampen ender med et 3-1 tap på Sarpsborg stadion, som følge av det resultatet er reisen i årets norgesmesterskap over for denne gang.

Vi ønsker Sarpsborg lykke til videre i cupen og ser frem mot neste hjemmekamp førstkommende søndag. Der det meldes om fantastisk vær over Skagerak Arena når Molde kommer på besøk.