Et stort skritt mot medalje

Det ble umåtelig spennende i årets siste hjemmekamp, men Odd dro til slutt det lengste strået etter at Sondre Rossbach storspilte.

Det drar seg mot desembermåned og sesongslutt i Eliteserien. Den siste søndagen i november var av den viktige sorten. På Skagerak Arena var det duket for aller siste hjemmekamp, der Odd tok imot Tromsø. Dette var ingen vanlig kamp. Odd spilte for viktige poeng i medaljejakten, mens bortelaget spilte for å sikre plass i serien. Før kampen ble Torgeir Børven – lite overraskende – oppropt som Odds beste spiller denne sesongen. Odin Bjørtuft ble hedret som Odds beste unge spiller. Det aller største fokuset ble likevel rettet mot Odd-legenden, Jone Samuelsen. Samuelsen har virkelig satt sitt preg på denne klubben og fikk en velfortjent hyllest før kamp.Da kampen ble blåst i gang var det et tent publikum, proppfulle av forventninger, som heiet heltene fra Telemark frem. Tromsø sto godt imot og gjorde det vanskelig for Odd. Kampen svaiet frem og tilbake og brukte tid på å sette seg. Etter 9 minutter så det imidlertid ut til at toppscoreren, Torgeir Børven, skulle få hull på byllen. Tobias Lauritsen pisket en smart ball inn i feltet, Nordkvelle sleivet, før ballen gikk til Børven, som avsluttet utenfor mål.

Parallelt med kampen som utspilte seg på Falkum, ble de resterende kampene i Eliteserien spilt på likt. Det er ingen tvil om at resultatene til spesielt Rosenborg og Bodø Glimt var av Odds interesse. Da speaker annonserte at det hadde kommet en scoring i kampen mellom Viking og Rosenborg, ble stadion stumme av forventning. Da speaker avslørte at det var Viking som hadde gått opp i ledelsen, var lettelsen tydelig å skue. Da speaker annonserte Rosenborg-scoring gikk det et sukk i publikum. 

Børvenshow fikser biffen!
På banen forsøkte Odd seg, men det ville seg ikke for Odd. Noen minutter før pause slurvet Odd i forsvaret og det så ut til at bortelaget kom til å gå opp i ledelsen. Sondre Rossbach ville det imidlertid annerledes, og vartet opp med en viktig redning mot Runar Espejord. Lagene så ut til å gå til pause med 0-0 på målprotokollen, men «Børvenshow» ville det annerledes. Tobias Lauritsen vartet opp med et strålende innlegg som Torgeir Børven forvaltet på en perfekt måte. Spissen satte pannebrasken til, og ballen endte i nettet.

Torgeir Børven scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena.Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix
Torgeir Børven scorer for Odd i eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Tromsø på Skagerak Arena.Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix


I 2.omgang fikk vi se et Odd-lag som sprudlet. Odd vartet opp med sjanse på sjanse, men Odd måtte være påpasselige, fordi Tromsø var farlig på kontringer. Odd sto imidlertid godt imot og etter en times tid fikk Odd betalt. Espen Ruud tok på hovmesterfrakken og slo et meget godt innlegg inn. I boksen dukket Fredrik Oldrup Jensen opp på bakerste stolpe og sørget for 2-0.

Enorm kamp av Sondre Rossbach
Et påfølgende Odd-press fulgte, og det er nesten utrolig at det ikke ble til en scoring. Joshua Kitolano kom inn og viste seg som en mesterlig ballvinner og glitret med sin energi – han var overalt. Etter at Odd styrte det meste av spillet, hadde bortelaget fra nord en god periode. Sondre Rossbach var helt enorm og stoppet alt som var. 10 minutter før slutt fikk bortelaget straffe. Sondre Rossbach ble heit frem av supportere og sisteskansen slang seg rett og reddet ballen på mesterlig vis. På returen kom Magnus Andersen alle Odd-spillerne i forkjøpet, og sørget for at det var liv i kampen igjen.

De siste minuttene av kampen ble høydramatiske. Publikummet ga alt. Spillerne ga alt. Odd jobbet godt og sto imot det siste trykket bortelaget kom med. Det ble ikke flere scoringer på Skagerak Arena, mye takket være en fantastisk Sondre Rossbach. Dermed endte det med en svært viktig seier – og et stort skritt mot medalje.

 

Annonse fra Eliteserien: