FØR KAMPEN

klokken 19:00 i dag møtes Vålerenga og Odd på Intility Arena

Odd gjør seg klar til nok en TV-sendt kamp i Eliteserien. Denne gangen går turen til Intility Arena for å møte bohemene fra Vålerenga Fotball. Etter Odds sterke hjemmeseier mot Viking i forrige runde, har Odd fått en glitrende start på årets serie. «Enga» har på sin side hatt en sesongstart preget av både opp- og nedturer. Vi i Odd er naturligvis mest opptatt av formen.

Etter seier i serieåpninga gikk Enga på tap i de påfølgende kampene, før formen har snudd igjen. Følgelig banket de Tromsø 4-1 på eget gress, før de i forrige runde fikk med seg et meget sterkt poeng borte i Bergen. Kampen endte 1-1, og scoringen kom fra en gammel kjenning; Herolind Shala. Shala kan fort bli en av nøkkelspillerne som må temmes for å dra fra Intility med et smil om munnen.

På papiret har hjemmelaget et fryktinngytende angrep med spillere som Vilhjalmsson, Finne og Ejuke. I tillegg til noen kjenninger, i form av Herolind Shala og Magnus Lekven. Om hjemmelaget får det til å stemme kan Odds forsvarsspillere få det hett rundt ørene. Statistikken taler imot Odd. På 59 møter har hjemmelaget 29 seire, mens Odd har kan skilte med 17 seire. 13 av kampene har endt med poengdeling. I fjor var første kamp på den nye stadion, Intility Arena. Da endte det med 2-1-tap for Odd. Mandag kveld skal Odd kjempe for å få med seg et bedre resultat. 

Odd er i en voldsom flytsone om dagen og har opptrådt modig mot antatt bedre lag, som Brann og RBK. Historisk sett er Vålerenga borte en tøff kamp, og «Oslos stolthet» har i innledningen av sesongen vist seg å stortrives på eget gress. Men med Odds nylige prestasjoner friskt i minne, er det rimelig å tro på 3 poeng borte mot Vålerenga.

Klanen i forkant av Eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd i 2018 (2-1) på Intility Arena søndag kveld.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
Klanen i forkant av Eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Odd i 2018 (2-1) på Intility Arena søndag kveld.Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix


Sander Svendsen fikk seg en påkjenning i forrige kamp, men nyervervelsen skal være klar til mandagens kamp. Fagermo har mye å velge imellom på midtbanen, der nesten samtlige har sendt inn en god søknad om startplass. Vebjørn Hoff og Fredrik Oldrup Jensen har til nå vært de «sikre korta». Nordkvelle, Kitolano og Kaasa har alle spilt i den siste indreløperrollen, i tillegg til dette kan selvfølgelig Samuelsen bekle denne rollen, til tross for at han har blitt forsøkt ute på kant. Nordkvelle spilte veldig godt i kampene før han meldtes uklar til forrige kamp mot Viking. Der gjorde spesielt Kaasa en meget imponerende kamp, og ble attpåtil «matchvinner».

Utenom dette vet vi at vi har en målsnik på topp som sikkert ønsker å lage litt show mot gamleklubben. Torgeir Børven og de andre gutta gjør seg klare til kamp mandag klokka 19:00. Vi krysser fingrene for en god kamp og håper å ta med 3 nye poeng.

HEIA ODD!
 

Annonse fra Eliteserien: