Før kampen: Aalesund

Etter tre uker uten kamp er det endelig tid igjen!

Annonse:

Odd spilte ikke i den forrige serierunden etter at en Viking-spiller testet positivt på corona, og hele laget måtte i isolasjon. Nå er det endelig klart for kamp igjen når vi gjester tabelljumbo Aalesund. 

Vertene fra Møre og Romsdal har slitt veldig denne sesongen, og ligger helt sist med syv poeng på de 21 første kampene. De har en seier til nå i Eliteserien, og de står med åtte strake tap siden de tok poeng hjemme mot Viking. De har også byttet trener underveis i årets sesong fra Lars Bohinen til Lars Arne Nilsen. 

Forrige kamp slapp de inn fire mål mot Stabæk, det var like mange som vi slapp inn mot Rosenborg. Kampen på Lerkendal var langt mer jevnspilt enn som så, men det raknet dessverre litt mot slutten av matchen. Nå har vi en kamp mindre spilt enn alle de andre lagene i toppen minus Viking, og vi ligger fire poeng bak Rosenborg på bronse. 

AAFK mistet Gretarsson på overgangsvinduets siste kveld, og naturligvis har også toppscorer Fridjonsson reist til Italia. 

For Odd sin del har det skjedd mye siden sist. Ut har Birk Risa, Kasper Lunding og Bilal Njie gått til henholdsvis Molde, Heracles og KFUM, mens som erstattere hentet Odd hjem igjen John Kitolano og Vladimir Rodic, begge på lån fra henholdsvis Wolverhampton og Hammarby. 

Etter at Steffen Hagen skadet kneet sitt måtte Odd hente en ny midtstopper, og inn kom danske Rasmus Minor Petersen som har signert ut sesongen. Han har blant annet spilt 96 kamper for Hobro i den danske Superligaen. 

Ingen tvil om at Nornes og co har en nøtt å løse om man tenker på forsvaret som skal stille til match her. Espen Ruud er suspendert og Steffen Hagen, samt Fredrik Semb er ute med skader. Ellers er troppen skadefri, og det er mange alternativer å velge i for Nornes. 

For Aalesund sin del så ser skadesituasjonen bra ut, og det er vel egentlig bare Hatlehol og Nenass som er usikre til denne kampen. 

Matchen starter 18:00, og det oppdateres naturligvis direkte på vår twitterkanal.

Annonse fra Eliteserien: