FØR KAMPEN: B/G-ODD

Tiden er inne for en «sekspoengskamp» når Odd tar turen til Aspmyra Stadion

Odd slo Haugesund 3-1 i forrige runde av Eliteserien. En herlig måte å slå tilbake etter en begredelig forestilling borte mot Sarpsborg 08. Nå venter en ny bortekamp, og det mot et meget godt Bodø Glimt-lag. Bodø Glimt har i likhet med Odd, prestert veldig godt så langt i serien. Søndagens hjemmelag ligger på 3.plass, 2 poeng bak Odd, og vil med seier passere Odd.

Gultrøyene mottok en kjempetrist nyhet i forrige uke. Tidligere Glimt-spiller, Arild Berg, døde. Nåværende Glimt-spiller, Patrick Berg, var i forrige runde med på å hedre sin avdøde onkel da Viking ble slått 3-4 på SR-bank Arena.

Nå går turen til Aspmyra Stadion, der Oddrane møter Den Gule Horde, der Dag Eilev Fagermo møter Kjetil Knutsen, og der Odd møter Bodø Glimt. Bodø Glimt har gjort lynraske overganger til sitt varemerke, men har i tillegg utviklet de andre delene av spillet. Knutsens menn har blitt et av Eliteseriens desidert beste lag, og ved seier mot Odd vil de som sagt passere oss. Det er med andre ord duket for en «sekspoengskamp».

Den første av to «sekspoengskamper» på rappen. Først B/G borte, deretter Molde hjemme. Dette til tross for to cupkamper de to siste onsdagene. Det er med andre ord tøffe og viktige tider i Eliteserien, og skal man henge med er det viktig å ikke skusle bort mulighetene. Bodø Glimt har flere spillere som er verdt å passe seg for. For eksempel bør Odd være obs på Philip Zinkernagel, Geir Andre Herrem og Fredrik Bjørkan. Men aller farligst har den svenske kometen, Amor Layouni, vært. Layouni har et vanvittig tempo, og har etter hvert virkelig fått sansen for mål. I årets sesong er han toppscorer for hjemmelaget, i tillegg til har bare Børven og Ohi et bedre målsnitt enn svensken.

Odd har gjort det strålende så langt, og har gjort det nøyaktig 2 poeng bedre enn søndagens hjemmelag så langt. En liten brannfakkel er likevel at Odd ikke har en forrykende bortestatistikk. Av de 8 seirende Odd har, har 6 av de kommet på hjemmebane. Bare 2 er hentet på en bortebane, i tillegg er de to tapene og den ene uavgjorte kommet på bortebane. En ting er helt sikkert: Det blir fryktelig spennende – og ikke minst: fryktelig viktig, når den første sekspoengskampen blir spilt på Aspmyra Stadion søndag ettermiddag.

Annonse fra Eliteserien: