Før kampen: Bodø/Glimt

En tøff test venter for Nornes og hans menn

Annonse:

Landslagspausen er over, og det er tilbake til hverdagen for gutta. Flere Odd-spillere viste seg fint frem for både a-lag og aldersbestemte landslag, men nå venter Glimt på bortebane. 

Vi husker alle hvordan kampen her hjemme på Skagerak Arena endte tidligere i sesongen. Espen Ruud ble utvist før det var spilt et kvarter, og etter det hadde Glimt full kontroll på kampen. Det endte til slutt opp med et bitter 0-4 tap, og det er mange revansjelystne spillere som skal utpå matta i Nord på søndag. 

Vertene står med 14-2-0 denne sesongen, de har scoret 56 mål og kun sluppet inn 18. Det er like mange som Odd har sluppet inn, og det er kun Rosenborg som har sluppet inn færre i Eliteserien denne sesongen. De har en luke på 13 poeng ned til Odd, og ti ned til Molde, men de har en kamp mer spilt. 

Phillip Zinckernagel er ligaens store poengplukker til nå. Han står med 11 scoringer og 13 målgivende etter 16 kamper. Ellers har Glimt tre spillere på topp fire på toppscorerlisten. Kommer fra 3-0 seier på bortebane mot Sarpsborg etter scoringer fra nevnte Zinckernagel og Jens Petter Hauge. 

Glimt har mistet Sammy Skytte siden sist, uten at han hadde vært aktuell til en startplass her. Ellers mangler de fortsatt Moe som har vært skadet i store deler av sesongen. 

Odd slo tilbake med en sterk seier mot Mjøndalen, igjen etter å ha havnet under tidlig. Det ble til slutt komfortabelt, og gutta gav seg ikke før de hadde scoret seks mål. Bakenga og Ruud scoret to hver, mens Risa og Rashani var de to andre målscorerne. 

Ingen nye skader å melde om siden sist, Tobias Lauritsen trenes fortsatt opp etter det stygge bruddet han pådro seg mot Aalesund, og Fredrik Semb sliter enda med ryggen. 

De to kampene i fjor mot Glimt var veldig varierende. Hjemme på Skagerak Arena var Odd meget sterke, og vant 3-1 etter scoringer fra Ruud og Nordkvelle ganger to. Kampen i Bodø endte med 0-3 tap, men Odd hadde sine muligheter. 

Toppkampen starter klokken 18:00, og kan følges direkte på vår twitter. 

Annonse fra Eliteserien: