Før kampen: Brann-Odd

Odd tar turen til Bergen for å møte Brann. Klarer Odd å få med seg et godt resultat?

Etter mandagens dramatiske seier mot Mjøndalen, sikret Odd 3 svært viktige poeng. Allerede fredag kveld er det duket for en ny, viktig kamp i Eliteserien. Fredagskvelden tilbringes i Bergen for å spille mot Brann, i jakten på medalje. Som følge av Bodø Glimts uavgjortresultat og Odds seier i forrige runde, er det kun 2 poeng opp til bodøværingene på 2.plass. Bodø Glimt møter ingen ringere enn Rosenborg denne runden, noe som vil si at Odd – med seier – potensielt kan forbedre utgangspunkt i medaljejakten.

For at det skal skje må imidlertid Odd få et godt resultat i Bergen. Det er en tøff oppgave Odd har foran seg, for selv om vi må tilbake til 1.september for å finne forrige Brann-seier, er det likevel rimelig å si at bergenserne har fått dårlig betalt. I forrige kamp ble det tap mot Vålerenga, men spillemessig imponerte Lars Arne Nilsen sine menn, og resultatet kunne fort vært annerledes.

Branns største styrke er deres forsvar. Laget fra Bergen har sluppet inn færrest mål av alle lag i år, med sine 26 baklengsmål. Odd har på sin side sluppet inn 34 mål bak Sondre Rossbach. Rødtrøyene har imidlertid ikke vært like giftig fremover og står med 30 scoringer, mens Odd kan skilte med 42. Dette er bare tall og trenger ikke nødvendigvis fortelle for mye, men at Brann kommer til å være vanskelig å bryte ned, det må vi regne med.

Torgeir Børven i storform
Odd har ikke vært i sin beste form i de siste kampene, men klarte å karre med seg 3 viktige poeng hjemme mot Mjøndalen. Torgeir Børven fikk også med seg 2 – nesten 3 – scoringer fra den særs viktige kampen på Skagerak Arena. Ved mindre Molde-spissene varter opp med noen elleville målfester, er det liten tvil om at Børven vil bli toppscorer. Likevel har Torgeir Børven, som følge av de gode prestasjonene, justert sitt personlige mål til 22 scoringer innen sesongen er omme. Før oppgjøret mot Brann står han med imponerende 20 scoringer – og forhåpentligvis klarer måltyven fra Øystese å komme nærmere målet i løpet av fredagskampen.

Det er ikke sikkert vi får en vinner i fredagens kamp. Før forrige runde hadde Brann fem uavgjortkamper på rappen. Vi er spente på fredagens kamp og håper Odd vil få med seg et godt resultat i bagasjen tilbake til Telemark.

HEIA ODD!
 

Annonse fra Eliteserien: