Før kampen: Brann-Odd

På søndag er det duket for kamp mot Brann – blir det seier i Bergen?

Annonse:

Etter en sterk kamp i hovedstaden fikk Odd med seg ett poeng. Bakenga sørget for balanse i regnskapet da han var sikkerheten selv fra straffemerket. 1-1 ble sluttresultatet i andre bortekamp på rad. Denne søndagen venter tredje bortekamp på rad når Odd tar turen til Bergen for å møte Brann.



Motstanderen
Brann fikk en mildt sagt trå start på Eliteserien med seks tap på rappen, men de to siste kampene har endt i henholdsvis seier og uavgjort. Sist ut en 0-0-kamp borte mot Sarpsborg 08. Det skal legges til at tapsrekken til bergenslaget innebærer kamper mot alle odds-favorittene til å vinne Eliteserien, og spillemessig har det tidvis vært bra. Brann må likevel klare seg uten den finske angriperen Robert Taylor, som er på EM-visitt.

Til tross for at det har blitt poeng i de to siste kampene er rødtrøyene i poengnød. Det blir antageligvis en tøff kamp på naturgresset i Bergen. Søndagens hjemmelag startet sesongen tidligere enn Odd, som følge av pandemien, og har derfor spilt to kamper mer. Om Odd taper mot Brann vil bergenslaget passere Odd på tabellen.

Odd spiller som nevnt sin tredje bortekamp på søndag. Først ble det tap i Kristiansund, så uavgjort i Oslo, skal seieren komme i Bergen? Det vil i så fall være etterlengtet, for selv om Odd står med poeng i 4 av 6 kamper, har tre av kampene endt med poengdeling. Det vil derfor være en kjærkommen trepoenger om Heltene fra Telemark drar fra regnbyen med flest scoringer på målprotokollen.

Ved flere anledninger i kampen mot Vålerenga viste Odd hva som bor i laget. Spesielt 1.omgang bar preg av godt Odd-spill. Hvis Odd klarer å gjenskape de beste øyeblikkene i kampen mot Oslo-laget, og samtidig være effektive foran mål, kan kampen mot Brann bli en hyggelig affære. Det blir sannsynligvis ingen enkel kamp mot et lag i poengnød, men vi krysser fingrene for en god kamp og seier – HEIA ODD!  

Annonse fra Eliteserien: