FØR KAMPEN: KBK-ODD

Søndag spiller Odd kamp i Møre og Romsdal. På motsatt banehalvdel venter Kristiansund BK.

Annonse:

Søndag klokken 18:00 spiller Odd sesongens 17. kamp. Kampen finner sted i Kristiansund på Kristiansund stadion, for å møte laget med samme navn. Laget fra Møre og Romsdal har gjort disiplin, struktur og kynisme til sitt varemerke. I slutten av Juli fikk blant annet Manchester United bryne seg på et godt organisert KBK-lag, styrt av trener Christian Michelsen.

For de som eventuelt har ligget under en stein de siste 20 åra, vil Kristiansund Ballklub være et relativt nytt fenomen innen toppfotballen i Norge. Etter å ha tatt over serieplassen til Clausenengen i 2004, har blåtrøyene dratt på en formidabel reise. Deres hittil beste sesong fant sted i fjor. Da endte det med en knallsterk 5.plass i Eliteserien.

Historisk sett, om man ser på leveår, trofeer og rutine, hadde dette vært David mot Goliat. Men fotballen fungerer – heldigvis – ikke slik. Kristiansund har blitt sett på som et meget vanskelig sted å komme til – ikke bare fordi det er langt unna – men også fordi laget har gjort sakene sine bra der. Norsk Tipping har anslått tilnærmet lik odds på hjemmelaget og Odd. KBK kan skilte med 2.65, mens Odd har 2.60 i skrivende stund. Ergo, det er en vidåpen kamp, der absolutt alt kan skje. Odd har en ørliten fordel, men det handler sannsynligvis om plasseringen til de 2 lagene; Odd ligger på 3.plass og Kristiansund på 7.plass i skrivende stund.

Hva kan Odd stelle i stand?
Odd har som kjent nylig skaffet seg Moussa Njie. Den hurtige og driblesterke kantspilleren fikk sin debut mot Lillestrøm forrige helg. Nyervervelsen ser nok for seg et målpoeng så fort som mulig, og kanskje kommer det mot blåtrøyene på søndag? Torgeir Børven er i storform og er Eliteseriens toppscorer. Ikke bare har han flest mål, 12, men snittet hans er også noe for seg selv. 0,75 scoringer per kamp, neste på snittlista er Amor Layouni på B/G.

Det vil uansett bli en svært spennende kamp i Kristiansund, mot Kristiansund. Odd må spille opp mot sitt beste og kan nok fort trenge litt kreativt tilsnitt, for å løse opp et velstrukturert hjemmelag. Vi krysser fingrene og håper på det beste når Odd møter Kristiansund på bortebane søndag klokken 18:00.

 

Annonse fra Eliteserien: