FØR KAMPEN: KBK-ODD (NM)

Onsdag er det klart for 4.runde i NM – Odd tar turen til Kristiansund.

De vant med ett mål mot både Herd og Brattvåg, før de slo Levanger 1-3 i forrige runde. Kristiansund Ballklubb står for døren i fjerde runde av årets norgesmesterskap. Det er duket for nok en bortekamp i NM. Odd er alt annet enn heldig hva angår borte- og hjemmebane. Ikke siden 2015, da Åsane ble herjet med av de 11 stolte hvite, har Odd hatt hjemmekamp i cupen.

Kristiansund overlevde - i likhet med Odd - den etter hvert skumle 3.runden av NM. Ikke mindre enn 6 Eliteserielag måtte se seg slått av lag fra et lavere nivå. Onsdagens hjemmelag, Kristiansund, vant som sagt relativt komfortabelt mot Levanger. De ledet 0-3, før kampresultatet endte 1-3 som følge av et sent trøstemål. Odd på sin side, hadde alt annet enn et behagelig avansement. Det måtte som kjent avgjøres på straffer mellom Sandefjord og Odd. Odd karret seg videre, og allerede en uke etter skal vi igjen steke vaflene for en ny NM-runde.

I tillegg til å ha vunnet de 3 innledende rundene har KBK kun et tap på de siste åtte i serien. Kristiansund Stadion er ikke bare enkel å komme til. Foruten å ha slått Vålerenga og Tromsø, har også vår gryende rival, Molde, kjent på hvordan det er å spille på Kristiansund Stadion. Molde tapte 3-2 og beviser med det at KBK er fullt kapable til å sende ut hvilket som helst norske lag.

Dag Eilev Fagermo spøkte med TA at han burde hatt dobbel lønn når det blir sånn, og henviser til hvor nervepirrende straffedramaet i forrige runde var. Fagermo er heller ikke imponert over nok en bortekamp. Han underbygger hvor kjipt det er ved å nevne at bortekamper ikke er bra økonomisk. Det koster å reise og overnatte. I motsetning til hjemmekamper som kan skilte med inntekter. Samtidig er han veldig klar for utfordringen. «Men nå har det blitt Kristiansund og det får vi bare ta. Det blir helt sikkert en tøff kamp.»

De fleste er nok innforstått med at dette blir en tøff kamp. Samtidig er det disse kampene som gir en ekstra spenning. Odds stolte cuptradisjon er viktig å bevare, og skal vi fortsette å bevare den trengs det også nye titler etter hvert. Kristiansund er neste hinder. Det blir ikke lett, men vi har troa. HEIA ODD!

 

Annonse fra Eliteserien: