FØR KAMPEN: LILLESTRØM-ODD

Etter en deilig seier på fotballens nasjonaldag går turen til Åråsen Stadion for å møte Lillestrøm SK.

Høytflyvende Odd har som kjent fått en tilnærmet plettfri start på årets sesong. Kun Molde ligger over Odd på tabellen så langt. Blåtrøyene fra «rosenes by» har like mange poeng, men har spilt 1 kamp mer enn Odd. Med andre ord kan vi si at Odd har startet best etter 8 runder. 9.serierunde finner sted på Åråsen stadion - der Lillestrøm SK venter.

«Kanarifuglene» fra Akershus har hatt en litt under middels sesong så langt, skal vi tro tabellen. Før oppgjøret mot Odd ligger hjemmelaget på en 10.plass. De 2 siste kampene har endt i uavgjort, mot henholdsvis Rosenborg og Mjøndalen. Åråsen har til tider blitt slaktet for sitt krevende gress, blant annet av Mike Jensen etter uavgjortkampen 11.Mai. Hva kan det bety for kampen?

Det er ikke til å stikke under en stol at det er forskjell på naturgress og kunstgress, men slik er nå omstendighetene, og det vet spillerne godt. For Odd kan dette dog by på ekstra utfordringer. Vårt kjære Odd har gjort stor suksess på fine kombinasjoner og bearbeiding; ballen ruller fort og forutsigbart. På en gressbane er det i større grad et uforutsigbart underlag, og det betyr at Odd muligens må forberede seg på mer duellspill, og lange baller. 

Lillestrøms Ifeanyi Mathew t.v og Odds Elbasan Rashani under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Odd på Åråsen stadion. (0-0)Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Lillestrøms Ifeanyi Mathew t.v og Odds Elbasan Rashani under eliteseriekampen i fotball mellom Lillestrøm og Odd på Åråsen stadion. (0-0)Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix


Samtidig vet vi at Fagermo liker å være tro til spillemønsteret sitt. De fleste lag vet hva de møter når de møter Odd, men Odd er så drilla på det de skal gjøre at det er vanskelig å sette en stopper for det. Gultrøyene er imidlertid godt vant til hjemmebanen sin - det blir uansett stor spenning knyttet til hvordan Odd løser spillet søndag klokken 18:00.

Lillestrøm har flere spillere som kan stelle i stand problemer for Odd. Aller farligst er nok spissen, Thomas Lehne Olsen. Lehne Olsen kommer stort sett alltid til målsjanser, og har en notorisk sans for mål. Et eksempel på dette var i forrige kamp da han scoret mot Mjøndalen. I tillegg har LSK en islending i Smarason. Det var nok flere med hjerter for «fugla» som så på det å beholde Smarason som en seier etter fjorårets braksesong.

Alt i alt blir det en spennende kamp søndag ettermiddag. Det blir en tøff bortekamp som Odd håper å komme seirende ut av. Det går faktisk ikke an å bli lei av Fagermo sin dansing.

 

Annonse fra Eliteserien: