FØR KAMPEN: MIF-ODD

Tar Odd ferie på topp?

I midtuka kunne Odd slippe jubelen løs da siste pip fra fløyta var et faktum. Odd slo Stabæk 2-1, etter to scoringer av Torgeir Børven. Nå venter en siste bortetur, før Oddegutta tar seg en liten ferie. Borteturen går til Mjøndalen, for å møte laget med samme navn. Prinsippet er enkelt. Odd har én kamp mindre spilt enn Molde, med seier borte mot Mjøndalen vil Odd ta ferie på toppen av tabellen. Molde har allerede tatt ferie og spiller ikke før 21. Juli, så den eventuelle plassen på tabelltopp vil holde i minst en uke.Bruntrøyene spiller sine kamper på Consto Arena og hjemmepublikummet har fått se en forandring fra sesongstart. Da Mjøndalen sesongåpnet på eget gress, endte det hele med 9 scoringer. Et fotballkaos der alle bikkjene ble sluppet løs. Etter et par målrike kamper har Mjøndalen, MIF, blitt mer kyniske og har i det siste spilt 4 – ja, du hørte riktig – uavgjorte kamper på rad. MIF-trener, Vegard Hansen, har etter sigende fått skikk på forsvarsspillet. På en annen side slår ikke Hansen oss som en trener som vil være fornøyd med å bare unngå tap.

Forrige gang Odd og Mjøndalen barket sammen i Mjøndalen fikk vi en kamp som lignet mer på årets sesongåpning. Odd vant 3-6 i en målrik fotballkamp, som nesten minnet mer om håndball, enn noen annen sport. Det er vanskelig å si hvordan årets kamp vil ende, men vi skal ikke avskrive at det kan bli en målfest på Consto Arena førstkommende søndag.

Børven i toppform og Svendsen-avskjed
En ting som er helt sikkert er at vår spiss, Torgeir Børven, er i toppslag om dagen. Han troner øverst på toppscorerlista i Norge, og er hetere enn de fleste i norsk fotball for øyeblikket. Om samhandlingen på topp fører til sjanser for Børven, kommer ikke han til å være vond å be. Ser vi tilbake på Stabæk-kampen var Sander Svendsen en av Odd-spillerne som var på. Søndagens kamp blir Svendsens siste i Odd-drakta for denne gang.

Så gjenstår det å se førstkommende søndag klokken 18:00. Vil Mjøndalen nok engang komme ut med et uavgjortresultat? Får vi mange scoringer? Klarer Odd å spille opp mot sitt beste? Og kanskje det viktigste spørsmålet av dem alle; Vil Odd ta ferie på tabelltopp?

HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: