FØR KAMPEN: MOLDE-ODD

Spenn setebeltene, det er duket for toppkamp. Søndag barker Molde og Odd sammen på Aker Stadion.

Det er duket for toppkamp i Eliteserien når kapital møter utvikling, Røkke møter Telemark - Molde møter Odd. Blåtrøyene og hvittrøyene barker sammen på Aker Stadion i det som kan betegnes som en sekspoengskamp. Molde, som leder Eliteserien, har like mange poeng som Bodø/Glimt på 2.plass. Odd har 5 poeng mindre enn de to øvrige lagene. Men. Odd har Molde og Bodø/Glimt i de to neste kampene. Alt ligger til rette for at dette blir en sesongdefinerende periode, og første – og sannsynligvis største – test, er bortekampen mot Molde søndag.

Søndagens hjemmelag har bøttet inn mål i Eliteserien, og kan skilte med hele 42 scoringer etter 18 runder. Til sammenligning har Odd 26 scoringer på like mange kamper. Da skulle man kanskje trodd at dem defensivt var litt mer ustabile, men Erling Moe sine menn er – sammen med Brann – Eliteseriens beste defensive lag på papiret. 18 scoringer innsluppet er 2 færre enn Odd.

Odd med toppscoreren, men Molde med flere storscorere
Molde har dog ikke Torgeir Børven på topp. Etter en jevn og tett toppscorerduell har Børven skutt fra Moldes, «Ohi». Børven har 13 scoringer på 18 kamper, Ohi har 10 scoringer på 18 kamper. Odd har derfor den giftigste spissen på papiret. Molde som kollektiv tenker nok uansett lite på dette, for tar man en nærmere titt på de 3(!) neste på toppscorerlista, er alle ikledd seg en blå trøye med Molde-logo på.

Det sier seg selv at dette er en kamp begge lag bør komme seirende ut av. Molde, Bodø/Glimt og Odd er de eneste lagene som etter 18 runder har 3 som første siffer på totale poeng, men Rosenborg og Brann kommer i en voldsom fart oppover. Odd trenger derfor poeng for å etablere seg i medaljekampen, og legge press på Molde på topp. Med et godt utgangspunkt i denne kampen, vil også neste kamp, mot Bodø/Glimt bli svært spennende og toneangivende for resten av sesongen.

Alt i alt blir det en utrolig spennende kamp når kapital møter utvikling, Røkke møter Telemark, Molde møter Odd. Kampen kan gå alle veier, og vi håper den går veien som gir Odd 3 poeng. Så gjelder det å si en ting:
Spenn setebeltene, det er duket for toppkamp!

 

Annonse fra Eliteserien: