FØR KAMPEN: ODD-GODSET

Odd tar imot Strømsgodset søndag klokken 18:00

Etter en forrykende fotballfest på Kleiva, vender de sorte og hvite nesen tilbake til Skagerak Arena, for å møte Strømsgodset. Et lag Odd historisk sett har hatt god kontroll på hjemme. Forrige gang Strømsgodset slo Odd på Skagerak Arena var da treneren deres het Dag Eilev Fagermo. Foruten Fagermos fortid i Drammensklubben, har også Viljar Myhra en spesiell kamp. Myhra dro til Strømsgodset i forkant av denne sesongen, etter hele 9 år i Odd. Til bortelagets hjemmeside sa Myhra: - Det blir først og fremst moro å møte gamle kjente og gode kompiser.

Begge lag avanserte enkelt til neste runde i cupen, etter å ha slått henholdsvis Flint og Storm med kalassifre. «Godset» ga seg ikke før det stod 0-7 mot Flint, mens Odd vant 2-7 borte mot Storm. I motsetning til Strømsgodset hadde Odd mandagskamp i forrige Eliteserierunde. I tillegg spilte Odd cupkamp torsdag, der bortelaget spilte onsdag. Dette skal likevel ikke ha for mye å si, ettersom det ble gjort haugevis med bytter til cupkampen.

Strømsgodset kommer fra et bittert 2-3-tap mot Kristiansund i Eliteserien, og har nok planer om å snu den trenden mot Odd søndag klokken 18:00. I forrige kamp ble det sluppet inn 3 mål bak Myhra. Det var mot et antatt dårligere lag. Strømsgodset har spilt uavgjort borte mot både Brann og Rosenborg, og har sine styrker spesielt i forsvarsarbeidet. Blåtrøyene har et standhaftig forsvar når det skal forsvares. Ofte liggende i en lav 5-4-1-formasjon i forsvar.

Odds styrker
Det er et men. Hittil har Odd vært bedre enn både Brann og Rosenborg til å spille mot etablert forsvar, og med Markus Kaasa inne i startelleveren får Odd enda mer kreativitet. Odd har vært flinke til å styre kampene sine hjemme på eget gress i år, og om «Godset» skal prøve å sette seg i førersetet, er Odd giftige i kontringsspillet.

Det så lenge ut til at Odd skulle få med seg 1. poeng fra Intility Arena i forrige runde, men på overtid scoret Dønnum, og sørget for at Odd måtte dra tomhendte fra Oslo. Et bittert tap der man satt igjen og tenkte at uavgjort ville vært et rettferdig resultatet. Likevel ligger Odd på 2.plass etter 5 serierunder, der Molde har 3 poeng mer, men til gjengjeld har de spilt en kamp mer. Odd har med andre ord fått en glitrende start på årets serie, og vil jakte på en ny seier når Strømsgodset kommer på besøk søndag klokken 18:00!

Vi håper å se deg på kamp!

Annonse fra Eliteserien: