Før kampen: Odd-Mjøndalen

Mandag kveld kommer Mjøndalen på besøk til Skagerak Arena. En viktig kamp i medaljejakten.

Det er tid for å reise kjerringa etter det smertefulle nederlaget mot Haugesund på torsdag. Vi har imidlertid ikke tid til å være skuffet og dvele ved resultatet, for på mandag kveld spilles en kamp som økte viktighetsgraden betraktelig etter torsdagens resultat.

Odd er nå avhengig av å komme på topp 3 om det skal bli Europa-spill neste sesong. Vi mistet det andre loddet da vi røk i cupen mot Haugesund. Flere lag puster oss i nakken i Eliteserien, der Rosenborg er det laget som puster oss hardest. Trønderne maktet dog ikke å vinne mot Strømsgodset denne runden, det var en skuffet trøndergjeng som kun fikk med seg ett poeng fra Marienlyst Stadion. Odd er likevel kun ett poeng foran Rosenborg men kan nå rykke fra med seier over Mjøndalen. Odd har blant annet to vanskelige bortekamper mot Brann og Haugesund, så det er svært viktig å få med seg noe mot Mjøndalen førstkommende mandag.

Nedrykkstruende uavgjortmestere på besøk i Skien
Det er et Mjøndalen-lag i poengnød som ankommer Skien på mandag. Mjøndalen har spilt uavgjort i de tre siste kampene, og er kjent for å være lave, kompakte og kyniske. På en måte kan Odd møte et lag som drar mange likhetstrekk med hvordan Haugesund la kampplanen mot Odd. Derfor blir kreativitet svært viktig i Odd, og ikke minst er vi avhengig av tempo i banespillet. Likevel kan ett poeng være for lite for bruntrøyene. Derfor kan Mjøndalen bli utfordret på å tørre spille mer offensivt.

Selv om Odd tapte mot Haugesund på torsdag, er vi fortsatt ubeseiret på hjemmebane i Eliteserien. I tillegg er vår toppscorer, Torgeir Børven, tilbake på banen.

Det finnes knapt verre ting for en fotballklubb enn å tape en viktig kamp, men det kan være desto befriende å ha en kamp ikke lenge etter nederlaget. Fotball er ferskvare, og med seier mot Mjøndalen kan vi ta et stort steg mot medalje. Vi håper du har lyst til å støtte oss i vår kamp om å reise kjerringa. Vi har lyst på medalje – og da er en seier mot Mjøndalen en god start.

HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: