FØR KAMPEN: ODD-RBK

Lørdag klokken 18:00 skal svart og hvitt duellere på Skagerak Arena. Blir det Warra Warra etter kamp?

Når terminlistene er ferdigstilte er det alltid én kamp som letes etter om Odd er i hjertet ditt. Det er selvfølgelig snakk om kampen der trønderne ankommer Skien. Kampen mellom svart og hvitt. Kampen mellom Odd og Rosenborg. Førstkommende lørdag er det duket for folkefest på Skagerak Arena – og vi håper du vil være med på moroa!

Det er ingen skjult hemmelighet at de regjerende seriemesterne (vunnet ligaen de 4 foregående årene) fikk en trøblete åpning på årets utgave av Eliteserien. Nå ser det imidlertid ut som trener, Eirik Horneland, har fått dreis på sakene. Aller sist på tirsdag, da trønderne vant 3-1 hjemme mot Maribor, i det som var tredje kvalifiseringsrunde av den prestisjefylte turneringen; Mesterligaen. Bedre kjent som Champions League.

Fra å henge i en tynn tråd – til å holde tak i en stadig tykkere tråd
Eks Haugesund-trener, Eirik Horneland, fikk mildt sagt en trå start på sesongen i Rosenborg. Han var presset av både tilhengere og antageligvis ledelsen. Presset er nok fortsatt til stede, men flere og flere faller av hylekoret og begynner å støtte den trønderske versjonen av Odd. Støtten har – lite overraskende – vist seg å være proporsjonalt med resultatene til RBK. Nå kan det virke som Hornelands menn har funnet toppformen, akkurat til tide.

Men. Det er et stort men. Rosenborg skal ikke opp mot hvem som helst. De skal opp mot Eliteseriens beste hjemmelag. Ja, du gjettet riktig, det er selvfølgelig snakk om Odd. På 9 kamper har det kun blitt én uavgjort, der de resterende 8 kampene har endt i seier. Ikke nok med det. På topp har Odd en målfarlig spiss i Torgeir Børven. Børven har levert så bra i år at han topper toppscorerlista, samt at han måtte justere det første «målpoengsmålet» han satt seg tidlig denne sesongen. Det er med andre ord ikke urimelig at Børven serverer deg et par kasser til førstkommende lørdag.

Noen dårlige nyheter er det dog. Både Espen Ruud (suspensjon) og Fredrik Oldrup Jensen (skade) er ikke å se på banen denne kampen. Heldigvis har Odd måttet bekle dette problemet tidligere også, så Fagermo har nok en plan på lur.

Mine damer og herrer, førstkommende lørdag, klokken 18:00, skal svart og hvitt duellere på Skagerak Arena. Blir det Warra Warra etter kamp?

 

Annonse fra Eliteserien: