Før kampen: Odd-S08

Odd tar imot Sarpsborg 08 på søndag. Er du klar for kamp?

Søndag kveld er det duket for kamp på Falkum - sammen skal vi slå Sarpsborg 08 og holde på tittelen som Norges aller beste hjemmelaget. Et revansjelystent Odd-lag skal søndag gjøre opp for det skuffende tapet i Stavanger i forrige runde. Søndag får vi besøk fra Østfold, når Sarpsborg 08 ankommer Skagerak Arena. Laget med de blå og hvite stripene på drakta har vist en mildt sagt forferdelig form over en lengre periode. Laget har ikke maktet og gå seirende ut av noen dueller, før de i forrige runde tok en etterlengtet seier mot Vålerenga.

Kan Sarpsborg 08 akkurat ha spisset toppformen i møtet med Odd? Hvem vet? Det vi vet er at lagene kommer fra to ulike kamper. Sarpsborg 08 har angivelig nytt godt av seieren dem fikk i forrige runde, noe som udiskutabelt vil være med på å gi laget energi. Odd var skuffet etter oppgjøret mot Viking, og må nå nullstille seg før møtet med Østfold-laget.

Tilgjengeligheten
Uten at en skal skylde på skader og utilgjengelighet, var det ikke til å stikke under en stol at Odd trøblet på den fronten mot Viking. Det førte til at Fredrik Oldrup Jensen og Odin Bjørtuft tok stopperplassene, som stort sett denne sesongen har vært bestående av Steffen Hagen og Fredrik Semb. Nå kan det se ut som det bedrer seg på den fronten. Det er likevel grunn til bekymring i henhold til tilgjengeligheten hos Odd. En av Odds mest stabile spillere har vært Elba Rashani. Som følge av at kantspilleren pådro seg et gult kort i kampen mot Viking, må teknikeren stå over kampen mot Sarpsborg 08.

Østfoldingene kjemper i bunn av Eliteserien, mens Odd kjemper i toppen. Det er ikke en hemmelighet at bunnlagene skjerper seg når sesongen drar seg mot slutten. Desperasjonen om å holde seg i ligaen kicker for alvor inn, og laget blir ekstra skjerpa og fokusere. Vi skal derfor ikke se oss blinde på de dårlige resultatene de har vartet opp med denne sesongen.

Sjansen for Odd-seier øker hvis du kommer på kamp – og hvorfor ikke flokke deg med tusenvis av medborgere og støtt lokallaget? Nå som høsten er her, betyr det at vi kan oppleve noen magiske minutter under flomlysa på Skagerak Arena. Søndag kveld er det duket for kamp på Falkum - sammen skal vi slå Sarpsborg 08 og holde på tittelen som Norges aller beste hjemmelaget.

Annonse fra Eliteserien: