FØR KAMPEN: ODD-STABÆK

Odd tar imot Stabæk i midtuka for å kjempe om 3 poeng.

Etter den sterke opphentingen mot Molde forrige fredag er det duket for en ny Odd-kamp på Skagerak Arena. Onsdag kommer Stabæk Fotball på besøk til Skien. Det er et lag som kom tregt i gang på bortebane, før det har kommet to seire på de to siste bortekampene, aller sist borte mot Strømsgodset.

Stabæks trussel, Franck Boli
Det har vært en mann som skiller seg ut når vi ser på bærumslaget; nemlig Franck Boli. Før Godset-kampen, hadde Stabæk kun 7 mål å skilte med. Ivorianeren stod for 5 av disse målene. De 2 siste kampene har imidlertid spissen stått over, grunnet suspensjon. Boli er tilbake mot Odd, og vil nok gå rett inn i laget igjen, og være en måltrussel.

Stabæk har de siste årene bygget laget sitt på akademiet, og har derfor en del unge spillere som kjerne. I tillegg til flere eldre som skal bidra med sin rutine. I sistnevnte kategori finner vi blant annet ringreven Daniel Braaten. Braaten har over 50 landskamper for Norge og har vært utenlandsproff i flere år. Nå har han vendt hjem igjen, for å spille for Stabæk. Det er ingen tvil om at kurven går nedover, men det er likevel en spiller som angivelig bidrar med lærdom for de yngre nøkkelspillerne.

Odds gode hjemmestatistikk, dårlige historikk og nedslående nyhet
Når Odd huser Stabæk denne onsdagen er det med en god hjemmestatistikk. Hittil i Eliteserien har Odd hatt 7 hjemmekamper, der vi har vunnet 6 og delt poeng i Molde-kampen. Vi er med andre ord ubeseiret på eget gress, så langt. Likevel har Stabæk vunnet på Skagerak Arena de 3(!) siste åra, sammenlagt med de smertefulle sifrene; 0-9. Dette er en negativ statistikk som er svært sjelden for Odd å ha på eget gress. Odd er nok derfor temmelig tente på å endre den historikken til det bedre.

For et par dager siden ble det også kjent at Odd ikke får forlenge med Sander Svendsen. Hammarby selger spilleren til danske, Odense. Det vil si at onsdagens kamp mot Stabæk blir Svendsens siste hjemmekamp, og nest siste kamp for Odd. Et fint opphold tar derfor slutt og forhåpentligvis kan han bidra med seier i kampen mot Stabæk. Etter en magisk opphenting på Skagerak Arena forrige fredag, er det duket for en spennende kamp når Odd får besøk av Stabæk, onsdag klokken 19:00!

Annonse fra Eliteserien: