Før kampen: Odd-Strømsgodset

Etter en begredelig kamp i forrige runde er tiden inne for å slå tilbake når Strømsgodset kommer på besøk.

Annonse:

En bekmørk kveld i Trondheim er over, og det er tid for å slå tilbake. Der Odd i forrige runde gikk på et begredelig 5-0-tap mot trønderne, kunne Strømsgodset juble etter å ha slått Brann 3-1. Nå blir spørsmålet om Odd får sin revansje, eller om drammenserne bygger videre på seieren. Det er klart for 17. serierunde.

Motstanderen
Når vi snakker om Strømsgodset i 2021 er det nødvendig å ta frem hjemme- og bortestatistikken. Strømsgodset er det eneste laget i årets utgave av Eliteserien som enda ikke har tapt hjemme. Selv om den statistikken isolert sett kan tyde på at «Godset» ligger helt i toppsjiktet, er fasit at de vaker midt på tabellen (før runden: en 9.plass). Dette er fordi de på bortebane er ligaens nest dårligste. De har enda til gode å vinne på bortebane.

Til tross for den lite kledelige bortestatistikken har søndagens motstander mer en god nok grunn til å håpe på seier. Det er ikke lenge siden Strømsgodset og Odd barket sammen på Marienlyst, og da endte det, som det som oftest har gjort på Marienlyst denne sesongen, med seier til Strømsgodset. 3-0 sto det på tavla ved fulltid etter at Ipalibo Jack, Tobias Gulliksen og Herman Stengel fikk ballen i nota.

Odd er naturligvis alt annet en fornøyd med resultatene, hverken på Lerkendal i forrige runde, eller på Marienlyst. Det er derfor fullt lov å forvente et revansjelystent Odd-lag på Skagerak Arena denne søndagen. Selv om Tobias Lauritsen gikk målløs av banen i Trondheim, kom spissen til flere gode muligheter, som tross alt er helt essensielt om man skal score. I tillegg fikk Flamur Kastrati noen flere minutter og det blir spennende å se hva han kan utrette i Odd-drakta.

Alt i alt blir dette en svært spennende og viktig kamp. Vi krysser fingrene og satser på 3 poeng – HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: