Før kampen: ODD-VIF

Denne ukas lørdagsgodt er det Odd som kommer til å servere.

Det har haglet med fotballkamper for Odd i det siste. Odd har blant annet smadret Sarpsborg 08 på Skagerak Arena, tatt seg videre til semifinalen i cupen og innkassert 3 poeng etter en høydramatisk bortekamp mot Strømsgodset i forrige runde. Lørdag tar Odd, Norges beste hjemmelag, imot formsvake Vålerenga på Skagerak Arena.  

Ronny Deilas menn, lørdagens gjester, har hatt en fryktelig høstsesong. Fryktelig høstsesong. Laget fra hovedstaden har hatt en høst like vanskelig som forsvarsspillerne som har måttet håndtere Torgeir Børven. Sist gang de blårøde vant en kamp i Eliteserien var du og solte deg på terrassen din. Bohemene har nemlig ikke vunnet en kamp siden 5. Juli! Vil de klare det på lørdag?

Fenomenale på hjemmebane
Neppe. I hvert fall hvis man skal stole blindt på form, statistikk og fornuft. Det er ingen bombe at Odd er i mye bedre form enn bortelaget. Hjemmestatistikken til Odd er også noe helt for seg selv. Vålerenga må gjøre noe ingen andre lag har klart denne sesongen, om de skal få med seg noe fra Skien; nemlig vinne. Odd er uslåelige på Skagerak Arena, og skal vi stole på fornuften, som sier at Odd er det beste laget, fortsetter den tittelen også etter lørdagens kamp.

Etter alle solemerker vil Odd dominere oppgjøret, men så vet vi alle sammen at fotball tross alt er fotball. Fotball er ikke logisk – og det er overhodet ikke slik at dette her blir en seier. Hvis fotball hadde vært logisk så vil undertegnede gjerne ha en forklaring på hvordan Bodø Glimt ble slakta 6-0 av nettopp Vålerenga. Ser man bort fra den dårlige formen, kan det tenkes at gjestene er veldig sugne på å få snudd den dårlige trenden.

Det ligger an til å bli en spennende kamp på Skagerak Arena. Odd må spille opp mot sitt aller beste for at det skal bli seier. Ved seier tar Odd et viktig steg i riktig retning, og kommer enda nærmere lukten av medalje. Men vi kommer til å få kamp av et sulten og revansjelystent lag. Er det en ting som er sikkert er det at vi ikke kommer til å klare dette uten dere. Vi trenger supportere som er med og støtter telemarkingene. Med deres hjelp ligger dette an til å bli en gøyal kamp. Vi krysser fingrene for seier på lørdag.

HEIA ODD!
 

Annonse fra Eliteserien: