Før kampen: Odd-Viking

Lørdag kveld kommer Viking på besøk til Skagerak Arena. Klarer vi å gjenta fjorårets prestasjon?

Annonse:

Etter en god periode gikk vi på en smell i forrige kamp mot Molde. Lørdag er tiden inne for å reise kjerringa når «siddisene» inntar Skien og Skagerak Arena. Alt ligger til rette for en god og underholdene kamp. Sammen med kun Haugesund og Strømsgodset har vi enda ikke tapt hjemme på eget gress.



Motstanderen
Viking kommer fra tre uavgjortresultater på rappen, senest i 1-1-kampen hjemme mot Strømsgodset. De har et offensivt arsenal av spillere som virkelig kan skape trøbbel for motstandere om de har dagen. På spissplassen finner vi Veton Berisha. Den hardtarbeidende måltyven står med like mange mål som Mushaga Bakenga før oppgjøret mot Odd (med to kamper mer enn «Mush»).

Viking har ved flere anledninger gjort suksess og vist seg farlige på et innkasttrekk, som oftest anført av islendingen Samúel Friðjónsson. Et langt innkast kastes inn i feltet, før ballen blir stusset videre og skaper farligheter foran mål. Innkastet skaper med andre ord en situasjon ikke ulikt hjørnespark. Det er ikke utenkelig at de benytter seg av dette på lørdag. Viking er nok veldig lystne på å vippe kampen til tre poeng, etter tre kamper på rad med poengdeling. Det er bare å stålsette seg på en tøff kamp.

Odd har imidlertid vist prov på soliditet hjemme på Skagerak Arena. Vi har som nevnt enda ikke tapt og den statistikken er vi lystne på å bevare. Ingenting vil smake bedre enn seier, spesielt etter tapet borte mot Molde. I lørdagens kamp er Mushaga Bakenga tilbake, etter at han var suspendert i forrige kamp. I fjorårets oppgjør hjemme mot Viking scoret han to mål, før Joshua Kitolano fastsatte resultatet, 3-0.

Det er lov å håpe på en gjentagelse av fjoråret, men det avhenger av at vi får opp effektiviteten, som var fraværende i forrige kamp. Vi krysser fingrene for en god kamp. HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: