Før kampen: Ranheim-Odd

Ranheim venter på EXTRA Arena søndag kveld. Blir det 3 poeng til Odd?

Annonse:

Landslagspausen er over og det er duket for en ny kamp i Eliteserien. Odd tar turen oppover til Trøndelag for å møte tabelljumbo, Ranheim. Trønderne, som søndag tar imot bronseplasserte Odd, er nok meget gira på å få noe ut av denne kampen. For selv om laget ligger helt nederst på tabellen, er det få poeng som skiller fra nedrykksplass, til fornyet eliteserie-billett.

Ranheim i fryktelig form
Når lagene søndag kveld entrer EXTRA Arena møter vi et lag som ikke har vunnet en kamp på godt over 2 måneder. 11. August er forrige gang Ranheim vant i Eliteserien, etter at blåtrøyene klarte å karre med seg 3 poeng etter en sliteseier mot Haugesund. Apropos Haugesund og Ranheim, dette er 2 av de 3 andre lagene som fortsatt er med i cupen. Vi skal som kjent ut mot Haugesund på Skagerak Arena 31.Oktober, mens Ranheim møter Viking. Med andre ord trenger ikke søndagens oppgjør mot Ranheim nødvendigvis være det siste for i år.

Uavhengig om dette blir siste oppgjøret mot Ranheim i år, eller ikke, satser vi selvfølgelig på 3 poeng. Det blir neppe en enkel oppgave, nettopp fordi Ranheim er i den situasjonen de er, og fordi vår bortestatistikk ikke nødvendigvis er det som gjør denne sesongen vår så god. Ranheim-kaptein, Mads Reginiussen, kommer til å mane gutta sine om å gi alt, og om eksempelvis, Bakenga, er i målform, kan det bli en hektisk dag for Odd-forsvaret.

Hektisk håper vi det også blir for Ranheim. Og sannsynligvis gjør det nok det også. 3 grunner til det er: Børven, Børven og ikke minst Børven. Eliteseriens overlegne toppscorer har fortsatt en jobb med å holde en rekke måltyver bak seg på toppscorerlista, og den jobben kan han få gjort borte mot Ranheim. For selv om søndagens hjemmelag sliter mest med å score; Ranheim er det laget, sammen med S08, som har scoret færrest, er det ikke fryktelig lovende defensivt heller. Dette blir opp til Børven, og resten av laget, å utnytte.

Alt i alt blir dette en virkelig tøff test for Odd. Et revansjelystent Ranheim i poengnød på hjemmebane vil neppe gi Odd noe gratis. Alle med hjertet i og for Odd håper Dag Eilev Fagermo har funnet på noe lurt som bidrar til at Ranheim får kjenne på hvorfor det nettopp er Odd som ligger på medaljeplass. Vi krysser fingrene for at de 11 stolte hvite drar dette i havn.

HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: