Før kampen: Rosenborg

Sort og hvitt møter sort og hvitt.

Det endte til slutt opp med en solid 2-0 seier på bortebane mot Mjøndalen på onsdag, og Odd klatret forbi Vålerenga, og har nå tatt over 3. plassen før helgens runde braker løs. Joshua Kitolano scoret begge målene mot Mjøndalen etter to strålende målgivende pasninger fra Espen Ruud og Bilal Njie.

Hør hva Nornes har å si om kampen (saken fortsetter under videoen)

Det var årets tredje borteseier, og den fjerde seieren på de fem siste kampene. På søndag venter en ny tøff utfordring når Rosenborg med Torgeir Børven i spissen kommer på besøk.

Rosenborg har levert bedre resultater i det siste, men det mangler fortsatt litt spillemessig for laget som alltid har som mål å være i toppen av tabellen. Leverte en veldig bra andre omgang hjemme mot Viking på torsdag, og vant til slutt 3-0 etter scoringer av Helland, Hovland og Børven. Rosenborg har fortsatt ikke hentet en ny permanent hovedtrener, og Trond Henriksen som tok over etter at Eirik Horneland fikk sparken skal trene laget ut sesongen.

Sist bortekamp tapte Rosenborg mot Haugesund i en jevnspilt kamp med lite sjanser. Sist Rosenborg var i Skien var i vinter like før den egentlige sesongstarten. Odd tok ledelsen to ganger før pause, og ti minutter inn i andre omgang hadde Fredrik Nordkvelle scoret hattrick, og Odd ledet 4-1. Rosenborg la inn en voldsom sluttspurt, og snudde til slutt kampen og vant.

Sist Rosenborg var på besøk i Skien i en tellende kamp endte det med 1-1 etter scoringer fra Birk Risa og Even Hovland.

Fra eliteseriekampen i fotball mellom Odd og Rosenborg på Skagerak Arena i 2019. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Skadesituasjonen i Odd har uforandret fra sist. Lauritsen og Semb er fortsatt ute, men ellers ser det bra ut for Jan Frode Nornes og hans lag.

For Rosenborg sin del så er tidligere Odd-spiller Andre Hansen ute med skade, mens de har en rekke usikre spillere. Reginiussen og Konradsen måtte begge ut med skade på torsdag og det er lite trolig at de blir klare til denne. Ellers er Adegbenro og Hedenstad også usikre. Per Ciljan Skjelbred redebuterte i Eliteserien mot Viking, men da han forlot banen så han ut til å ha vondt, og han regnes også som usikker til denne. De får tilbake Zachariassen og Islamovic som var suspenderte sist.

Kampstart er 20:30, og får du ikke sett kampen kan den følges direkte på vår twitterkanal.