FØR KAMPEN: S08-ODD

Odd har et glitrende utgangspunkt før en vanskelig bortekamp i Østfold

Annonse:

Det nærmer seg 1 måned siden forrige gang Odd spilte kamp i Eliteserien. Forrige runde, som ble spilt 19. Mai, bød på en behagelig overhøvling av «fugla» ifra Lillestrøm. Det resulterte i et fantastisk utgangspunkt. 22 poeng etter 9 runder er det ikke mange andre lag som kan skilte med, faktisk er det kun Molde, men blåtrøyene fra rosenes by har i tillegg spilt 2 kamper mer enn Odd. Rent teoretisk har Odd tittelen i egne hender, men det er tøffe kamper i vente. 

Førstkommende Søndag møter vi Sarpsborg 08. Et lag som ble spådd i toppen før Eliteserien 2019 ble sparket i gang. Det har imidlertid gått trått med østfoldingene. Etter 9 kamper ligger de på 14.plass, med like mange poeng som jumboplassen. Sarpsborg 08 er kjent for å være et lag som er vanskelig å bryte ned på eget gress, men i år har ikke sarpingene vært like fryktinngytende. På 5 hjemmekamper har S08 kun 1 seier å vise til – og det var en sliteseier mot Lillestrøm. 


Pause på rett/feil tidspunkt? 
Geir Bakke og Dag Eilev Fagermo satt angivelig igjen med ulike følelser som følge av den lange Eliteseriepausen. Bakke sine menn kom aldri i gang med sin fotball, og resultatene har uteblitt. Kanskje var det nettopp et avbrekk sarpingene trengte, for å snu de berømte steinene og skifte kurs. Fagermo og Odd opererte i andre enden av formskalaen. Odd nøt godt av å være i flytsonen, og hadde på ingen måte trengt en pause. Men skal Odd kjempe i toppen, så holder det ikke å ha en god periode. Da må det presteres over tid. 

Tidligere Odd-spiller, Ole Jørgen Halvorsen, kommenterer til vertenes hjemmeside at laget hadde godt av en pause der det var mulig å få en pust i bakken og «re-starte» litt. Samme mann fyrte opp kampen litt. Halvorsen virket å være en populær mann i Odd-garderoben, og den nåværende S08-spilleren la til at han ikke orker å se Fagermo sitt smil som følge av seier. «Det smilet er grusomt», uttalte Halvorsen.

Få i S08-leiren kjenner Odds spillestil bedre enn han, men Odd har spilt og terpet på dette under hele Fagermo sin periode. Nå ser det for alvor ut til at Odd har noe på gang, og spørsmålet blir om Fagermo kan komme med det grusomme smilet etter 90 spilte minutter, eller om poengene blir igjen i Østfold. Vi håper på førstnevnte – HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: