Før kampen: Sandefjord-Odd

Søndag er det klart for fylkesduell når Odd drar til Sandefjord for å kjempe om 3 poeng.

Annonse:

Etter en skuffende opptreden i gjenåpningen på Skagerak Arena mot Molde, er det tid for revansje når Odd drar til Sandefjord for å møte laget med samme navn. Siden forrige kamp har det vært landslagspause, og forhåpentligvis er lysten etter å spille fotball, og tanken om å slå fylkesrival Sandefjord, nok motivasjon til å gjøre nettopp det.

Motstanderen
Tidvis denne sesongen har laget fra hvalfangerbyen spilt fotball av øverste kvalitet, men en dalende formkurve har gjort at blåtrøyene ligger plassert på 11.plass etter 21 spilte runder. Odd ligger på plassen over, og det skiller kun ett fattig poeng mellom lagene (favør Odd). Når vi nå akkurat har entret siste tredel av sesongen, handler det naturligvis for begge lag å sanke flest mulig poeng.

Det er jevnt på tabellen, så i beste fall er det mulig å klatre mange plasser før serien er over. I verste fall kan man bli innblandet i nedrykkskampen. Det er med andre ord nok av motivasjon for begge lag, og på toppen av det hele er det en fylkesduell som krydrer oppgjøret. Sandefjord er et lag som er komfortable med å ha ballen mye i løpet av en kamp. I en drømmesituasjon for søndagens hjemmelag er det ikke utenkelig at de vil styre store deler av spillet og krydre det med spillere som har det lille ekstra. Vidar Ari Jónsson og Kristoffer Normann Hansen er eksempler på spillere som kan bli tungen på vektskålen for Sandefjord.

Både Odd og Sandefjord er i en litt mindre god periode. Begge lag står med kun én seier på de siste fem kampene – noe begge lagene vil gjøre noe med på søndag. Odd på sin side kommer fra et tap mot Molde, der vi rett og slett ble noen nummer for små. Det er ingenting vi har mer lyst til enn å revansjere tapet – og gå seirende ut av fylkesduellen. Sandefjord har lokket med gratisbilletter og alt tyder på at vi har en herlig begivenhet i vente. Obs! Kampen starter 17:00, og ikke 18:00 som det har pleid å være.. Vi krysser fingrene – HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: