Før kampen: Strømsgodset-Odd

Søndag går turen til Drammen, når «Godset» står klare på Marienlyst Stadion.

Etter torsdagens svært behagelige cupavansement, er det duket for ny kamp i Eliteserien. Odd tar turen til Drammen for å møte Strømsgodset. Søndagens verter har – sesongen sett under ett – skuffet. Laget sliter på bunnen av tabellen, men med 3 seire på de 4 siste kampene, peker formkurven oppover for «Godset».

Henrik Pedersen, som på mange måter høres mer ut som en spiller enn trener, har tatt laget sitt fra nedrykkssona, og opp på trygg(ere) grunn. Søndag møter han imidlertid Dag Eilev Fagermo, en trener som har vist seg fra sin beste side denne sesongen, og som nylig tok laget sitt til semifinale i NM. Denne uka har Dag Eilev vist seg å være svært god, nesten like god som Arne Scheie, som brøt Odds forbannelse med bortekamper i cupen. Vi elsker deg, Arne.

Fokuset til Odd må likevel være på Strømsgodset, og ikke på avansementet, slik undertegnede akkurat gjorde. Det kan dog være positivt å ta med seg momentum fra den gode opplevelsen på Ekeberg. For Odd trenger all hjelp vi kan få, når det kommer til bortebane i Eliteserien. På Skagerak Arena har vi vært fantastiske, mens vi på bortebane har vært mer ustabile.

Delaveris – redningen
Filip Delaveris var på mange måter toneangivende i kampen på Ekeberg. Nå gjorde jeg det igjen. Nevnte den fantastiske cupkampen. Det skal imidlertid ikke ta fra Delaveris at han har scoret 4 mål på 2 kamper. Det beste av alt er at han har gjort Svendsen og Njie sin plass til sin, etter han til tider har lekt seg på venstrekanten. Så, hva har dette med Godset-kampen å gjøre? Jo, hvis Delaveris beholder den formen han er i nå, er det ikke urimelig å tro på scoring for Odd.

Marienlyst Stadion kan være et vanskelig Stadion å komme til. De tre siste hjemmekampene til Strømsgodset har endt i tre hjemmeseire, og har med andre ord god selvtillit på eget gress. Odd på sin side, har tapt 4 av de siste 6 bortekampene, de resterende 2 har endt uavgjort. Med andre ord et horribelt utfall på bortebane, for et lag som er helt i toppen av serien. Odd har altså ikke vunnet en bortekamp i Eliteserien siden 19. Mai!

Legger man den ferske statistikken i bunn, kan det være grunn til å tro at det blir tøft i Drammen. Vi skal dog ikke glemme at Odd i bunn og grunn er et bedre lag. Det blir en åpen kamp. Godset spilte ikke cupkamp i midtuka. Det gjorde Odd. På godt og vondt. Vi krysser fingrene for seier og 3 poeng.

HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: