Før kampen: Strømsgodset-Odd

Onsdag kveld spiller Odd om 3 poeng på Marienlyst Stadion. Revansjerer vi fjoråret?

Annonse:

Etter noen nervepirrende sluttminutter i kampen mot Viking, var det befriende da dommeren blåste i fløyta, og seieren var i boks. Allerede onsdag kveld er det klart for en ny kamp. Turen går til Drammen og Marienlyst Stadion når Strømsgodset står for tur.

Motstanderen
I likhet med Odd, vant også Strømsgodset sin forrige kamp. Strømsgodset, sammen med Odd og Haugesund, er de eneste lagene som enda ikke har tapt på hjemmebane i år. Vi må derfor bryte hjemmelagets gode trend om vi skal få med oss 3 poeng fra Drammen. Drammenserne har nærmest sett ut som to forskjellige lag borte og hjemme. Borte har dem til gode å vinne, mens hjemme har dem som sagt til gode å tape.

På topp har dem Fred Friday, som har et skyhøyt toppnivå og som står som lagets toppscorer. I tillegg er unggutten, Johan Hove, sentral i mye av det Strømsgodset foretar seg offensivt. Kollektivet til «Godset», kombinert med enkeltspillere som Friday, gjør at onsdagens hjemmelag kan være uforutsigbare i angrep, ettersom dem har flere strenger å spille på.

Odd reiser dog til Drammen med en god situasjon på tabellen, og med et par kamper færre spilt enn lagene over. Det er også lov å håpe på revansje fra fjorårets oppgjør på Marienlyst Stadion, da endte det med 1-0-seier til Strømsgodset. Mushaga Bakenga pådro seg en skade i kampen mot Viking og er usikker til onsdagens oppgjør.

Det var flere Odd-spillere som leverte solide enkeltprestasjoner i forrige kamp. I tillegg viste den relativt unge midtbanen til Odd seg fra en veldig god side. «Å vinne midtbanekampene» er alltid en stor fordel, og blir nok en nøkkel også i kampen mot Strømsgodset. Så gjenstår det å se om Odd blir det første laget som slår Strømsgodset på Marienlyst i år. Vi krysser fingrene for at det blir tilfelle, og at Odd kan dra hjem til Skien med 3 poeng i bagasjen. HEIA ODD!

 

Annonse fra Eliteserien: