FØR KAMPEN: TIL-ODD

Søndag går turen til Tromsø og Alfheim Stadion – der venter tabelljumboen.

Odd har fått en veldig god start på årets utgave av Eliteserien. Det samme kan imidlertid ikke sies om søndagens motstander. Tromsø står med smålige 4 poeng etter 6 runder. Med 0 seire på de 5 siste kampene er Tromsø det dårligste laget av de 16 så langt. Det skal tas i betraktning at de to siste kampene har laget tapt med 1. mål, og det i en vanskelig bortekamp mot KBK, og i et knepent tap hjemme mot Brann. 

Det er på ingen måte en «walk in the park» å komme til Alfheim, selv om resultatene har fortalt en annen historie så langt. Odd har slitt på Alfheim de siste årene, og vi skal ikke lengre tilbake enn fjoråret for å finne et eksempel på det. Da tapte Odd 2-1 etter scoringer av Runar Espejord, Simen Wangberg og Odds målscorer, Elba Rashani. 

Simo Valakari sine menn er nok ekstra tente på å snu den dårlige starten de har fått på årets sesong, og har garantert planer om å anskaffe årets første 3poenger på eget gress. Det er vanskelig å forutse hvilke spillere på Tromsø som Odd bør være ekstra obs på, i og med at de har til gode å vise seg frem i år. Nøkkelen i denne kampen ligger nok uansett i tålmodigheten og evnen til å tørre å spille eget spill.

For når alt kommer til alt er det en grunn til at Odd ligger på medaljeplass, og Tromsø på jumboplass. Odd har et bedre grunnspill, og har i tillegg enkeltspillere som har vist seg frem. Børven har allerede scoret like mange som han gjorde i hele 2018-sesongen, og på midtbanen florerer det av gode alternativer. Oldrup Jensen og Hoff har til nå vært «bankers», mens den siste plassen på midten har blitt rotert på av Nordkvelle, Samuelsen, Kaasa og Kitolano. 

Alt i alt blir det en spennende kamp i Tromsø der hjemmelaget kjemper om årets første hjemmeseier, mens Odd kjemper om å få en etterlengtet seier i Nordens Paris, og viktige poeng å ta med seg videre, for å kjempe i toppen av Eliteserien. 

Annonse fra Eliteserien: