Før kampen: Vålerenga

Dag-Eilev Fagermo returnerer for første gang til Skien med ny klubb.

12 år i sjefsstolen på Odd ble det på Dag-Eilev Fagermo før han nå har søkt nye utfordringer i Oslo. Man kan allerede se konturene av et typisk "Fagermo-lag", noe som er enkelt å se for oss som har fulgt Odd de siste årene.

Vålerenga åpnet med seier på bortebane mot Sarpsborg i en kamp hvor vertene fra Sarp var best, men en god Klaesson i Enga-buret hadde stengt sjappa. Dønnum tuppet inn vinnermålet like før pause, og etter hvilen lå Oslo-laget i ramma, og tok ingen sjanser.

Det ble langt mer åpent mot Stabæk på søndag, og kampen endte til slutt 2-2 selv om Vålerenga spilte med ti mann i store deler av andre omgang. Tidligere Odd-spiller Herolind Shala ble utvist, og er med det suspendert til denne matchen. Ellers består resten av trioen på midten også av tidligere Odd-spillere. Fredrik Oldrup Jensen spiller anker i treeren, mens Magnus Lekven er indreløper sammen med Shala.

For vår egen del var det bedring å spore mot Strømsgodset i helgen, og det var flere som hevet seg mange hakk i den matchen. Det endte dessverre med 1-0 til vertene fra Drammen etter den tidlige scoringen, men det var gode tendenser fra Odd utover i matchen. Det var spesielt gøy å se at de to unge telemarkingene Markus Kaasa og Joshua Kitolano dominerte på hver sin måte utover i kampen.

Matchen i fjor på Skagerak Arena endte 1-1 i en kamp som definitivt huskes best for Birk Risa sitt kremmerhus fra hjørnet av 16-meteren på overtid. En ellevill scoring fra vår venstreback. Ellers blir det stort sett alltid dramatikk når disse to lagene møter hverandre, og det er nok mange som husker kampen for to år siden også. Odd tok ledelsen to ganger ved Ruud og Børven, men Enga svarte begge gangene ved Ejuke og Finne. Ti minutter før slutt falt avgjørelsen, og det var Børven som satte ballen i mål.

Dette er årets første kveldskamp for vår del, som betyr at kampen spilles 20:30.