FØR KVARTFINALEN: KFUM-ODD

Det er duket for kvartfinale på Ekeberg. Tar Odd seg videre til semifinale?

Førstkommende torsdag kommer dagen vi har ventet på en god stund nå. Odd skal spille kvartfinale i NM. På motsatt banehalvdel står KFUM. KFUM-kameratene spiller til daglig på Ekeberg, og det er også her torsdagens kvartfinale finner sted. Oboslaget skrev på sin hjemmeside at det etter alle solemerker kommer til å bli publikumsrekord når Norges beste cuplag kommer på besøk.

KFUM sin suksess har for utenforstående kommet som lyn fra klar himmel. Før denne sesongen spilte laget i tredje høyeste nivå i Norge, nå er de blant topplagene i Obos-ligaen. KFUM mistet sin trolig beste spiller, i Moses Mawa, da Strømsgodset hentet han tidligere i år. Det er likevel flere KFUM-spillere som kan stelle i stand problemer for Odd. Lars Olden Larsen er en scoringsmaskin. Han, og angrepsmakker David Tavakoli, er verdt å passe på. I tillegg har laget en bunnsolid kaptein i Stian Sortevik.

Hjemmelaget virker å være kapable til å stelle i stand en aldri så liten «cupbombe». For uansett hvordan man vrir og vender på det, er Odd favoritt til å vinne og gå videre til semifinale. Ser man på gjenværende lag i cupen, er Odd det som er plassert høyest på tabellen i norsk fotball, og med det i grunn, kan bli sett på som favoritter til å vinne årets NM. Men da MÅ den tøffe bortekampen mot KFUM vinnes.

Foruten å ha knust Sarpsborg 08 på eget gress forrige søndag, var det flere gode nyheter som kom frem før det ventende oppgjøret mot KFUM. Odd har nemlig fått på plass en ny signering (kontrakten starter i Januar neste år). Elias Skogvoll er en kantspiller med X-faktor, som vi håper kommer til de regjerende cupmesterne i 2020.

Hjemmebane på Ekeberg
Selv om det høres ut som en klisje, må Odd spille som de spiller hjemme, for å vinne kampen til torsdag. Det har virkelig vært forskjell på hjemmekamper og bortekamper i år. På hjemmebane har Odd bokstavelig talt vært uslåelige, mens på bortebane har det blitt mer bingo. Det er ikke akkurat ofte Odd får tildelt hjemmekamper i cupen. Det er vel rimelig å anta at det venter en hjemmekamp i en potensiell semifinale. Men da må vi, som nevnt, spille som det er Skagerak Arena.

Vi håper på en skikkelig kamp på Ekeberg førstkommende torsdag. Dette er kanskje Odds største mulighet for å få et trofé denne sesongen, men da må KFUM beseires. Vi har troa. Har du?

HEIA ODD!

Annonse fra Eliteserien: