Første treningskamp unnagjort

I årets første treningskamp hadde Dag Eilev Fagermo tatt med seg sine disipler til Sverige.

Annonse:

En typisk treningskamp i slutten av januar. Starten av oppgjøret var preget av Hawaii-tendeser før Odd tok over og fikk ha mye ball.
Odd viste prov på gode defensive kvaliteter og slapp til særs lite fra IFK Gøteborg. Det er gode takter to måneder før seriestart i slutten av mars.

Kampen startet som en typisk treningskamp i januar. Litt upresist og litt slurvete. Etter seks minutter fikk IFK Gøteborg straffe. Den ble satt sikkert i mål. Det var ikke den starten vi hadde ønsket oss. Etter scoringen tok vi mer og mer over og var det førende laget. Flere halvsjanser ble produsert og en var innleggene litt for upresise eller så sto en IFK Gøteborg-spiller i veien.
Skulle vi hatt straffe da Andre Sôdlund ble taklet ettet en lekker touch over IFK-spilleren? Det vites ikke fra min plass bak tv-skjermen.
Uansett, straffe ble det ikke, selv om alltid så sindige Steffen Hagen var svært uenig med dommer.
IFK hadde også en farlig mulighet da et innlegg forandret retning i Espen Ruud og forsvant like utenfor stolpen.

Prøvespiller Marius Berntsen erstattet Anders Klemensson i mål i pausen. Jone og Delaveris byttet plass med Børven og Sôdlund.
2. Omgang startet og kampbildet var relativt likt første omgang.
Etter 60 minutter fikk vi endelig se vår nye nummer 10, Andreas Helmersen!
Etter 72 minutter skyter en IFK-spiller fra 35 meter og blir taklet i skuddøyeblikket. Ballen går i mål, men dommeren har blåst før den ballen går i nettmaskene. Etter noe om og men så gir dommeren beskjed om at det er frispark og ikke mål.
Vi får, som i første omgang ha mye ball, men får ikke vasket frem de helt store sjansene.
83 minutter var spilt når innbytter Marius Larsen bryter og setter full fart mot IFK-målet. Han spiller en annen innbytter på blank og da gjør Fredrik Nordkvelle ingen feil!
IFK Gøteborg avgjorde kampen på overtid. De tar med seg ballen inn i 16, Espen Ruud er uheldig og faller slik at innlegget kan slås relativt upresset. Innlegget slås 45 grader ut og inn i fem-meteren får en IFK-spiller stå umarkert og med kampens siste spark på ballen dytte den i mål.

Vi fikk ha mye ball, men de helt store sjansene uteble. Heldigvis var dette bare en treningskamp i januar og da spilles det ikke om annet enn trening.
Vi slapp til særs lite fra IFK Gøteborg og det er positivt med tanke på fortsettelsen. Nå venter nye oppkjøringskamper og et opphold på La Manga før seriestart 30.mars hjemme på Skagerak Arena 15.30 mot Brann.
Vår neste treningskamp er torsdag 31.januar kl 1500. Da møter vi Raufoss i Telemarkshallen i Bø.

Odd startet med A. Klemensson - E. Ruud, S.Hagen, O. Bjørtuft, B. Risa - J. Kitolano, V. Hoff, T. Børven - E. Rashani, T. Lauritsen, A. Södlund.
På benken: M. Berntsen, V.Bergan, J. Samuelsen, F.Nordkvelle, F.Delaveris, M.Larsen, A. Helmersen.

Fakta:
IFK Gøteborg - Odd 1-1 (1-0)
Målscorere: 1-0 straffe(5min), 1-1 Fredrik Nordkvelle(83 min)
Tilskuere: 1643

Annonse fra Eliteserien: