Fosser videre i cupen

Det var langt ifra noe kasteball Odd måtte gjennom for å sikre seg avansement til 3. runde. Notodden yppet seg, men måtte kapitulere til slutt.

Annonse:

Bortelaget kom til Notodden KG med et litt yngre lag enn sett de siste kampene, veteranene Espen Ruud og Steffen Hagen var henvist til benken mot 2. divisjonslaget fra Notodden. Inn kom noen spillere som nesten kunne vært sønnene til nevnte, i Bork Bang-Kittilsen og Thomas Rekdal. Inne varmen fra start var også Sondre Solholm Johansen med Leonard Owusu plassert på benken. Forholdene til kampen var upåklagelig med Notodden KG badende i solstråler. Det oppsto litt tekniske problemer med vanningen som utsatte kampstart med noen minutter, men klokken 18.03 var kampen i gang.

Allerede etter 3 minutter er Paco sine utvalgte veldig nære på å gå opp i en ledelse, Conrad Wallem spiller fint gjennom Dennis Gjengaar. Lynvingen runder keeper, men får ikke satt ballen i mål. Rett etter blir de straffet knallhardt for ikke å sette sin sjanse, andre veien kommer det en kontring der plutselig en blå spiller er klink igjennom. NFK-spiller Melvin Frithzell gjør ingen feil alene mot Leo Wahlstedt og 1-0 til hjemmelaget.

Ingen feil kan vi ikke si om forsvaret til hjemmelaget når Jevtovic utligner, det er en klarering som treffer angrepsspilleren og deretter seiler så vidt over forsvarspiller Jens Torgersen Jonassen på streken. Dermed var vi like langt, men etter drøye 10 minutter skal hjemmelaget igjen prøve å endre på det. 20 minutter er spilt når de er på fart fremover, Kristian Eggen blir felt i skuddøyeblikket inne i feltet og for andre kamp på rad dømmes det straffespark mot Odd. Melvin Frithzell skal prøve å bli tomålsscorer, men blåser ballen over.

De helt hvite spiller mye power-play rundt 16-meteren til Notodden siste 15 minuttene av førsteomgangen, de prøver gang på gang å brodere seg gjennom men får ikke helt til den siste pasningen. Uten den pasningen blir det ikke noen fler scoringer før pause, en omgang der Odd har fått smake på at det ikke er noen kasteballer de møter. Notodden stadig farlig frempå og skaper trøbbel.

2. omgang starter med et smell, Sondre Solholm Johansen kommer halvsekundet for sent inn i hjemmelagets Kristian Eggen og feier NFK spilleren bokstavelig talt av banen. Et korrekt gult kort og stemningen er satt for en interessant andre halvdel av denne NM-kampen.  Selv med et smell til å starte 2. omgang blir det bare løskrutt som blir avfyrt fra bortelaget første 15 minuttene etter hvilen. Uten uttelling ser Paco seg nødt til å gjøre noen endringer. Han sender utpå Ole-Erik Midtskogen og Steffen Hagen for Solholm Johansen og Bang-Kittilsen.

Bare minuttet senere kommer et perlefrispark uten sidestykket, Solomon Owusu prikkskyter et frispark fra 25 meter. Den defensive midtbanespilleren bøyer kula over seksmannsmuren til hjemmelaget og bort i øverste hjørnet. Raniowski i NFK målet får en fingertupp på ballen, men det er ikke nok og ledelse til Odd er et faktum. En ledelse Leopold Wahlstedt akter å holde, første forsøket på å endre dette kommer fra hjemmelagets Kristian Eggen som kommer alene gjennom. Super-svensken i mål kommer lynkvikkt ut og varter opp med en strålende redning.

Etter et lite skremmeskudd fra NFK er Tårnet på topp der han skal være. Mye klabb og babb i feltet ender med ballen i beina til Midtskogen og en ny cupscoring til spissen. Med 3-1 ledelse i sekken gjør Paco enda et bytte, ungutten Faniel Tewelde skal få det siste kvarteret når han byttes inn for Milan Jevtovic.  Leonard Owusu og Casper Glenna får også noen minutter på tampen av oppgjøret, når de kommer inn for Conrad Wallem og Dennis Gjengaar.

Selv om det er tampen på oppgjøret så vil Glenna gjerne være med på moroa han også, backen som signerte proffkontrakt i vinter kommer på et fint løp på høyre side av sekstenmeteren og da hjelper det stort at Filip Jørgensen får ballen rett utenfor seksten. Midtbane eleganten spiller fint gjennom Glenna som gjør ingen feil når han setter inn 4-1. Et aldri så lite debutmål på nr. 16 der, det er stort for unggutten.  Like etter reduserer NFK.

Men noe stort fra en ungutt skjer imidlertid også langt ut i overtidsminuttene, Faniel Tewelde bruker fart og fysikk når han kjører slalom med slitne NFK bein. I det han kommer innenfor sekstenmeteren kutter han innover før han druser ballen i nota. Dette er mer eller mindre det siste som skjer i kampen, så et verdig punktum på en etter hvert så innholdsrik 2. runde i cupen.  Der Odd trekker det lengste strået og vinner til slutt 5-2 og avansement til 3. runde.

Neste oppgjør er mot Sandefjord på Release Arena førstkommende søndag. Neste hjemmekamp på Skagerak, den kommer 11. juni mot Molde.

Kjøp billetter til neste hjemmekamp her!